21.11.17

ÒSCAR ORDEIG ES REUNEIX AMB ELS PESCADORS DE L’AMETLLA DE MAR


El president de la Confraria li ha explicat el moment crític perquè travessa el sector i la manca de compromís i solucions del Govern de la Generalitat. Segons Ordeig el Govern els ha abandonat i no defensa els interessos dels pescadors.
El portaveu del PSC a la Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig ha efectuat avui una visita de treball a l'Ametlla de Mar, on s'ha reunit amb el president de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull.

En el transcurs de la trobada Ordeig ha pogut copsar el delicat moment pel que passa el sector, especialment a La Cala, on està a punt de desaparèixer les poques barques que hi ha de llum. De les 6 barques que queden, 5 seran desguassades aviat. Només en quedarà una, li ha explicat el president de la confraria, qui ha manifestat que "el sector està mort". Els pescadors de l'Ametlla de Mar fa anys que estan esperant de la Generalitat que es facin els estudis pertinents per tal d'analitzar els motius de que la pesca hagi desaparegut de tota l'àrea des del nord de Castelló fins més amunt de Tarragona.  

Ordeig ha denunciat l'abandonament del Govern de la Generalitat del sector pesquer i les retallades pressupostàries de més d'un 40% del departament i que ha afectat especialment a les Terres de l'Ebre. Segons Ordeig amb la conversa amb els pescadors de l?Ametlla de Mar "constatem que ningú els pregunta, ningú els aten, ningú els defensa . El Govern de la Generalitat els ha abandonat i no defensa els seus interessos ni a Barcelona, ni a Madrid ni a Brusel·les".

El diputat lleidatà ha afegit que "seguirem defensant el sector primari, defensant que la gent es pugui guanyar la vida. No hi ha dret que es dediquin tots els esforços en els temes independentistes i no en s'ajudi als sectors que són estratègics per a casa nostra". Per això s'ha ofert per traslladar la problemàtica dels pescadors de La Cala al Parlament i posar-se a treballar en la recerca de solucions tant bon punt arranqui la propera legislatura.

Òscar Ordeig, és també regidor a La Seu d'Urgell i encapçala la llista del PSC per la demarcació de Lleida en les properes eleccions al Parlament del 21 de desembre.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.