9.11.17

Òmnium Cultural renuncia a atorgar el premi Lo Grifonet per solidaritat als Jordis i als presos polítics


Lliurament del Premi Grifonet 2017.


La Junta Territorial d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre des de fa 6 anys atorga el premi Grifonet a una persona de les nostres comarques per la seva trajectòria professional i personal en la defensa dels objectius de la nostra entitat: la llengua, la cultura, el país i la cohesió social.
Per a nosaltres, el premi Grifonet és un acte d’agraïment, el reconeixement a una trajectòria de servei a la comunitat, a una vida generosa. Celebra la fidelitat al poble, celebra que els catalans ens tenim els uns altres és el reconeixement a aquesta generositat i alhora orgull de treballar per aquest gran petit país i persistir enmig de la tempesta. I som agraïts als qui fan créixer aquesta cultura que oferim al món, des de les nostres terres, amb el Grifonet. Donem les gràcies als nostres 6 premiats: Joan Beltran, Octavi Bono, Manel Ollé, Lola Santacatalina Artur Quintana i Manolo Tomàs, ells i ella mereixedors d’aquest reconeixement de tot cor.
Enguany, però, ens costa de fer actes de celebració. Els atacs dels nostres enemics, d’aquells a qui el fet ras de la nostra lluita per un nou país els resulta insultant, i que responen amb fúria i menyspreu a la nostra voluntat de llibertat, han fet que el nostre cor s’encongeixi davant la intervenció de les institucions catalanes i la destitució del govern legítim de la Generalitat.
Perquè els qui ens volen mal, enduts per la ràbia de veure’ns somrients i dempeus malgrat la seua força, i de veure’ns dignes davant dels seus atacs, s’han endut alguns dels nostres lluny del poble, lluny de les seues famílies, i els han tancat o els han foragitat.
Podem ser feliços enmig de la lluita, però no podem ser feliços si no ho som tots, si no hi som tots. I enguany no hi ha el Jordi Cuixart, ni el Jordi Sánchez, ni el nostre govern legítim, en part obligat a l’exili, en part presoner d’una estat mancat de llibertats. No ens deixen voler el que volem, perquè volem regalar al món la nostra cultura i la nostra llengua... i perquè som poble. I els pobles volen ser, i volen ser lliures.
Enguany no tenim cor per a celebrar, el guardem per a lluitar per la llibertat dels innocents empresonats i per la llibertat del poble sencer. Tots els membres de la Junta Territorial d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre renunciem, doncs, a lliurar l’edició d’enguany del premi Grifonet, en mostra de rebuig de l’empresonament incondicional del nostre president, en Jordi Cuixart, del president de la nostra entitat amiga, ANC,Jordi Sánchez, i dels membres de govern legítim de Catalunya empresonats o a l’exili. Tindrem, en anys a venir, noves ocasions per l’alegria. Enguany és temps de fer-nos mereixedors d’aquesta alegria que vindrà.
Llibertat Jordi Cuixart i Llibertat Jordi Sánchez!!
Llibertat presos polítics!!
Visca Catalunya!


Tortosa, 9 de novembre de 2017.
Junta Territorial Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.