28.11.17

Litterarum Móra d’Ebre porta el feminisme literari combatiu de Les Kol·lontai al Mercat de Nadal del Llibre a Barcelona


Feminisme, revolució i literatura! Amb aquest pretext, les veus excel·lents de Les Kol·lontai irrompran, de la mà de Litterarum Móra d'Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), al Mercat de Nadal del Llibre, l'autoanomenat Sant Jordi d'hivern.

Dones i literatura al poder! Si vols descobrir o redescobrir poemes i textos d'algunes de les escriptores i filosofes catalanes més incisives i compromeses apunta't la data: el dissabte 2 de desembre, no et pots perdre aquest esdeveniment que arriba enguany a la quarta edició (en les dues darreres la ILC i Litterarum Móra d'Ebre hi han col·laborat activament) i que té l'objectiu de posar el llibre en català dins el mapa de les celebracions prenadalenques.

Quatre veus femenines molt vinculades a Litterarum Móra d'Ebre. El projecte musical Les Kol·lontai uneix quatre veus de l'escena catalana —Meritxell Gené (Lleida), Ivette Nadal (Granollers), Montse Castellà (Tortosa) i Sílvia Comes (Barcelona)—; totes quatre han actuat en alguna de les deu edicions de la fira d'espectacles literaris. L'espectacle va fer un gran salt a principis d'any al festival Barnasants, que fins i tot li va donar el premi especial 2017. La seua idea fundacional vol elevar el grau de feminisme i activisme social. Així, les quatre cantautores us portaran a descobrir o redescobrir a través del llenguatge universal de la música i la cançó les lletres d'escriptores i filòsofes del darrer segle, veus imprescindibles de la literatura i el pensament com Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Rosa Regàs, Zoraida Burgos, Marina Garcés, Mireia Calafell, Felícia Fuster o Rosa Fabregat, entre altres. L'espectacle literari es farà en un espai únic que evoca els inicis d'una altra revolució, la industrial, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Les Kol·lontai actuaran el proper 2 de desembre a l'escenari anomenat per a l'ocasió com a Josep Vicenç Foix.

Més visibilitat a nivell nacional per a l'única fira d'espectacles literaris del país. Per a Litterarum Móra d'Ebre ser present al Mercat de Nadal del Llibre de Barcelona, treballant junts amb la Institució de les Lletres Catalanes, representa incrementar i consolidar la seua visibilitat en l'àmbit nacional com a fira d'espectacles literaris única al país en aquesta temàtica. Contribuir en un esdeveniment conegut com el Sant Jordi d'hivern, per l'impacte que té en la promoció i difusió del món del llibre en català, lliga molt estratègicament. Milers de persones passen per aquest Sant Jordi prenadalenc farcit de presentacions, tallers i activitats, centrat en la literatura, en què la llengua catalana hi té un pes especial. La col·laboració amb l'organitzador Club TR3SC ha estat possible gràcies l'estreta relació entre l'Ajuntament de Móra d'Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.