22.11.17

L'Institut Català de les Dones lliura el premi al millor treball de recerca de fi de grau en perspectiva de gènere a l'alumnat del campus Terres de l'Ebre


Guanyardora premi ICD_URV
La  coordinadora de l'Institut Català de les Dones (ICD) a les Terres de l'Ebre, Carme Valls, ha lliurat aquest matí  el guardó de la primera edició del Premi del Campus Terres de l'Ebre i Institut Català de les Dones al millor treball de recerca de fi de grau en perspectiva de gènere. L'objectiu d'aquesta distinció és promoure la inclusió de la perspectiva de gènere en la recerca i així contribuir a avançar en la igualtat efectiva de dones i homes.
 
El treball destacat ha estat Factors psicosomàtics en relació a problemes de salut específics: el gènere com factor determinant en el seu desenvolupament, de l'estudiant del Grau d'Infermeria, Elisabet Torrubia. L'estudi analitza com malalties amb una major relació psicosomàtica tenen una afectació més gran en les dones que en els homes.
 
Aquest premi, dotat amb 250 €, és fruit del conveni signat el passat mes de juny entre l'ICD i la URV per promoure i introduir la perspectiva de gènere en el coneixement i que es tinguin en compte i es visibilitzin les aportacions de les dones en tots els àmbits.
Guanyadora Premi ICD_URV
L'estudiant Elisabet Torrubia i Carme Valls, coordinadora de l'ICD
El guardó s'ha lliurat en el marc de la V Jornada del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Donesde la Universitat Rovira i Virgili (URV) i ha comptat amb la participació del vicerector d'Universitat i Societat, Jordi Tous; la directora de l'Observatori per a la Igualtat, Inma Pastor i la sotsdirectora del campus Terres de l'Ebre, Sara Romaguera.
 
En la Jornada, coorganitzada per l'Observatori per la Igualtat de la URV i l'ICD, la doctora Neus Oliveras, professora de Dret Constitucional del departament de Dret Públic de la URV ha impartit la conferència La violència de gènere, és un tema de dones?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.