25.11.17

L’Institut Català de les Dones commemora el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones a les Terres de l’Ebre

En motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que té lloc demà dissabte dies 25, l'Institut Català de les Dones (ICD) a les Terres de l'Ebre ha promogut una sèrie d'actes a diversos municipis ebrencs.

L'acte central ha tingut lloc aquest matí a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa, que organitzen conjuntament l'ICD amb l'Ajuntament tortosí i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Una commemoració que ha comptat, a més de la lectura del Manifest unitari centrat enguany en la lluita contra les violències sexuals, a càrrec de la directora de l'Escola de Teatre de Tortosa, Marga Julia, i el cantautor Albino Tena, amb la representació teatral de l'obra "Vull que m'estimin" a càrrec de l'alumnat del Grup de Teatre de l'Escola municipal.

A l'acte central hi ha participat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i la coordinadora territorial de l'ICD, Carme Valls. També hi han assistit altres representants de les institucions organitzadores i l'alumnat dels instituts del Baix Ebre.

Carme Valls també ha presidit aquests dies diversos actes que s'han programat a les Terres de l'Ebre en el marc d'aquesta commemoració. Així, ahir dijous 23 a l'Institut Els Alfacs de La Ràpita també assistí a la representació teatral d'aquesta obra "Vull que m'estimin", a càrrec de l'alumnat del mateix centre educatiu.

Posteriorment, a la tarda, va presidir l'acte institucional a la comarca de la Terra Alta, on al Celler Cooperatiu de Gandesa, s'hi van aplegar prop d'un centenar de dones de les entitats terraltines.

D'altra banda, la coordinadora territorial de l'ICD participarà també aquesta tarda en l'acte institucional de la comarca del Montsià, que tindrà lloc al Centre d'Art Lo Pati a Amposta, i comptarà amb la lectura del manifest i els actes del Festival Femme In Arts: visibles a escena.

Alhora, enguany l'ICD també promou l'acció de sensibilització a través de les xarxes socials Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé, que posa en valor la iniciativa de moltes dones que s'han atrevit a denunciar públicament les violències sexuals, manifesta el reconeixement a les violències sexuals amb tota la seva magnitud, així com la resposta que es posa a l'abast de les dones amb els recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.