6.11.17

L'estrella Michellin Jeroni Castell imparteix un Taller de cuina a la Fundació Mercè Pla

Jeroni Castell, el cuiner amb estrella Michelin del Restaurant Les Moles d'Ulldecona, ha impartit un Taller de cuina a la Fundació Mercè Pla, adreçat als nois i noies, alumnes del Curs d'Auxiliar de Restauració per Col·lectius.

Per aquesta ocasió, Jeroni Castell ens ha ofert dos plats que podem trobar a la carta del seu restaurant: arròs amb carxofa i galeres, i caputxino de carxofa amb avellanes.
Dos plats representatius de la seva cuina, on es té especial sensibilitat amb els productes de les Terres de l'Ebre.

Els nois i noies de la Fundació, han pogut veure de primera mà, com es mou entre fogons, un professional d'alt nivell. Creant-se un interessant feedback, on Jeroni ha contestat tots els dubtes que han anat sorgint. A més, els alumnes han practicat i experimentat, sense perdre fil a tot el que Jeroni els anava explicant. Així han après les tècniques més adients per tallar ceba, pelar carxofes, com preparar un brou, les mesures adients dels ingredients, com fer una bona escuma, i fins i tot la importància d'un bon sofregit.

Jeroni Castell va començar a la cuina tard, tenia trenta anys, i per casualitat. En obrir "Les Moles" Jeroni era el responsable de sala. Una malaltia del cuiner que tenien contractat i la impossibilitat de contractar-ne un altre de lliure, damunt de Setmana Santa, va fer que sense poder-ho pensar canviés la sala per la cuina.
Aquella experiència temporal va servir per adonar-se que la seva veritable vocació era la cuina. Al cap de poc temps, es va replantejar tot el funcionament del restaurant; Jeroni va passar definitivament a la cuina.

Al davant del Restaurant Les Moles, ha aconseguit diversos premis, distincions i reconeixements de guies i crítics. El 2010 la Guia Repsol va concedir a Les Moles 1 Sol que va ser el primer de les Terres de l'Ebre, al cap de poc arribà l'estrella Michelin que manté en l'actualitat.

Aquest Taller de Cuina a càrrec de Jeroni Castell, és una de les activitats previstes dintre del programa, per celebrar el 40è aniversari de la Fundació Mercè Pla. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.