3.11.17

Gandesa inaugura la trentena Festa del Vi

La periodista gandesana Eva Vicens, especialitzada en periodisme enomògic, va ser l'encarregada d'inaugurar el dia 3 de novembre a la tarda la trentena edició de la Festa del Vi a Gandesa, un certamen que se celebra durant tot el cap de setmana amb una participació de 33 cellers. L'acte inaugural va consistir en la tallada de la cinta i un recorregut pels estands de la fira de degustació.

Un cop efectuat el recorregut a l'exposició va tindre lloc el pregó de Vicens a la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana. La periodista i alhora directora dels Premis Vinari va explicar la seua trajectòria professional i la vinculació que ha mantingut amb el món del vi des de ben petita per tradicio familiar. En el decurs de l'acte van fer  ús de la paraula també l'alcalde de Gandesa, Carles Luz; el director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, Salvador Puig; el president de la denominació d'origen Terra Alta; Joan Arrufí; el president del Celler Cooperatiu de Gandesa, Pere Bové, i el vicepresident de la Societat Unió Gandesana, Joan Campillo.

Totes les persones que van intervindre es van referir a l'actual situació política que viu Catalunya i van denunciar l'existència de presos polítics a l'estat espanyol. També hi va haver referències constants al Campionat Mundial de Garnatxes que acollirà Gandesa el 2018, al centenari del Celler Cooperatiu gandesà de 2019 i a l'efemèride del trentè aniversari de la Festa del Vi de Gandesa que se celebra en esta edició.

Finalment, es van donar a coneixer els guanyadors del dels Premis de la Festa del Vi de Gandesa 2017:

Millor vi blanc de collita: Dardell 2016
Menció vi blanc d ecollita: Font Calenta 2016
Millor vi rosat de collita: Nuestra Señora del Portal 2016
Millor vi negre de collita: Clot d'Encís 2016
Menció vi negre de collita: L'Abrunet 2016
Millor vi negre de bota: I Punt 2015
Millor vi de licor: Ca Tibària blanc
Menció vi de licor: Poble Vell blanc
Gran vi blanc Terra Alta: Somdinou 2015
Gran vi negre Terra Alta: Gamberro 2012
Gran vi blanc Terra Alta garnatxa blanca: Vila Closa 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.