20.11.17

Els Tastets de Patrimoni de tardor del 2017 es reprenen aquesta setmana per descobrir-nos les pintures rupestres d’Ulldecona


Aquest dimecres, 22 de novembre, a les 19 hores tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona, la conferència  "Un passeig per la Història. El Conjunt Rupestre de la Serra de Godall" a càrrec del professor d'Història, tècnic de turisme de l'Ajuntament d'Ulldecona i actual director del Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita, Agustí Vericat. En la seva xerrada Vericat parlarà d'aquest conjunt d'una qualitat excepcional, que l'any 1998 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que forma part de la Ruta de l'Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d'Arqueologia de Catalunya.

La xerrada de Vericat inaugurarà l'edició de tardor d'enguany dels Tastets de Patrimoni després que la primera xerrada prevista el mes passat es va haver d'ajornar fins al pròxim dia 29 de novembre. Aquesta segona xerrada anirà a càrrec de la doctora en Història de l'Art i catedràtica de Geografia i Història, Victòria Almuni, que parlarà sobre el camp d'aviació de la Sénia.

Organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), els Tastets de patrimoni d'aquesta tardor volen incidir en dos indrets d'importància històrica de les Terres de l'Ebre: les pintures rupestres d'Ulldecona i el camp d'aviació de la Sénia. Després de les dues conferències, el dia 2 de desembre es serviran les postres dels Tastets, que consistiran en una visita guiada a càrrec dels dos ponents als dos elements històrics tractats.

Les conferències sempre són d'assistència lliure. La sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l'adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.