3.11.17

El Consell Comarcal del Montsià aprova el conveni per al projecte “Servei d’Orientació i d’Acompanyament a Famílies Terres de l’Ebre”


El ple del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat el conveni de col·laboració amb els altres tres Consells Comarcals de les Terres de l'Ebre i els Ajuntaments d'Amposta i Tortosa per a realitzar el projecte "Servei d'Orientació i d'Acompanyament a Famílies Terres de l'Ebre" 2017-2018. Aquest conveni, iniciat durant aquest mes d'octubre, finalitzarà el 31 de desembre de 2018 i suposa una despesa de 85.562,07€. Import que finançarà el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.


Tanmateix, s'aprova el contracte programa 2017 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre aquest departament i l'ens comarcal, en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat.


També s'ha ratificat el decret de Presidència sobre el contracte programa 2017-2019 entre l'Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal, per a la prestació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la realització de polítiques d'igualtat de gènere, el qual té com a objectiu coordinar, cooperar i establir una col·laboració entre diferents entitats públiques catalanes en matèria de polítiques d'Igualtat de gènere i d'eradicació de la violència masclista.


"Amb aquestes iniciatives pretenem impulsar programes que fomentin la cohesió social, lluitant contra la pobresa i evitant l'exclusió de les persones en situació de risc, alhora que busquem fomentar la igualtat en tots els seus àmbits", afirma el Sr. Francesc J. Miró, President del Consell Comarcal del Montsià.


Així mateix, la Corporació ha acordat demanar un ajut a l'aplicació del Desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR 2014-2020 destinat al projecte "Montsià Territori Camper", per establir una àrea d'autocaravanes en cada municipi de la comarca.


I, finalment, ha aprovat la sol·licitud de subvenció del Projecte Montsià Actiu 2017 en el marc de la convocatòria "Treball a les 7 comarques" del Servei d'Ocupació de Catalunya, per tal de fomentar del desenvolupament local i la inserció de col·lectius amb especials dificultats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.