28.11.17

Conferència "VII Centenari del traspàs dels dominis de l'Ordre del Temple al de l'Hospital Sant Joan (1317-2017)" a Gandesa


El Casal de la Joventut de Gandesa acollirà el 2 de desembre, a les 19.00 h, la conferència commemorativa del "VII Centenari del traspàs dels dominis de l'Ordre del Temple al de l'Hospital Sant Joan (1317-2017)", a càrrec del professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) Josep Serrano Daura i de Josep M. Sans Travé, de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

El 5 de desembre de 1317 el castellà d'Amposta, fra Martí Pérez d'Orós, pren possessió del castell i de la Batllia de Miravet. I per aquells dies també es possessiona de les comandades d'Orta i d'Ascó. Per això ara es commemora el VII Centenari d'aquella efemèride, amb la qual es consuma la liquidació i desparició de l''Orde del Temple després de senyorejar aquestes terres qüasi bé dos segles, i el traspàs dels seus dominis a l'Orde de l'Hospital de Sant Joan de Jerusalem, que hi romandrà fins l'extinció del règim senyorial la primeria del s. XIX.

L'acte l'organitza l'Ajuntament de Gandesa amb el suport de la UIC.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.