21.11.17

Actes de commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones que té lloc el proper dissabte dia 25, l'Institut Català de les Dones (ICD) promou una sèrie d'actes institucionals on es llegirà un Manifest unitari centrat enguany en la lluita contra les violències sexuals. El seu contingut, redactat per la periodista Mònica Planas, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.


#JoTambé

En el marc d'aquesta commemoració, l'ICD també promou l'acció de sensibilització a través de les xarxes socials Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé, que posa en valor la iniciativa de moltes dones que s'han atrevit a denunciar públicament les violències sexuals, manifesta el reconeixement a les violències sexuals amb tota la seva magnitud, així com la resposta que es posa a l'abast de les dones amb els recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

 

Inauguració de l'exposició "Dones Supervivents"

 

La presidenta de l'ICD, Núria Balada, presidirà divendres, dia 24, a les 10h, davant la façana de la seu a Barcelona de l'ICD(Pl. Pere Coromines 1), un acte en memòria de les dones assassinades per la violència masclista. La lectura del Manifest unitari es farà sota un tapís de patchwork que representa un llaç lila, confeccionat per alumnes de centres penitenciaris de la Fundació Ared. Aquest tapís commemoratiu simbolitza els trossos de vida cosits, reforçats i recuperats gràcies a l'esforç col·lectiu i necessari de les persones, les entitats i les institucions. Seguidament s'inaugurarà l'exposició "Dones Supervivents", en la realització de qual hi han participat dones de l'entitat Hèlia Dones per mostrar la seva fortalesa i capacitat de recuperació i superació.

 Actes institucionals:

 

 

Terres de l'Ebre

·         Dia: 24 de novembre

·         Lloc: Teatre Auditori Felip Pedrell (Passeig de Ribera, 11). Tortosa

·         Hora: 11 h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.