20.10.17

Presentació del llibre 'Notícies del Pinell (1811-1938)'

El cronista de Gandesa, Anton Monner, ha sigut l'encarregat de presentar avui a la Biblioteca de la ciutat el llibre d'Antònia Serres 'Notícies del Pinell (1811-1938)'. L'obra fa un repàs a la informació referida al municipi terraltí apareguda a la premsa catalana i espanyola durant bona part del segle XIX i el primer terç del segle XX, de tots els àmbits: polític, social, religiós, esportiu, cultural...

Anton Monner s'ha referit a l'autora com "la històriadora del Pinell", ja que ha publicat sis llibres sobre aquesta població, diversos articles i ha impulsat la revista local 'Fatumer'. El cronista ha tingut paraules de lloança sobre l'obra i ha destacat la informació que recull sobre esdeveniments històrics tan destacats com, per exemple, la construcció del celler modernista del Pinell de Brai, a la primeria del segle XX o les gestions per portar l'aigua de boca i de reg al municipi.

Per la seua banda, l'autora ha agraït les paraules de Monner i ha posat de manifest que aquest treball servix per a veure com ha evolucionat la societat a la població i a la comarca, una evolució que, malgrat tot, l'autora considera positiva. Serres també s'ha referit al fet que les dones eren pràcticament invisibles en la premsa de l'època estudiada, ja que només sortien al diari per fets luctuosos o en notes referides a personal sanitari, educatiu i religiós.

L'acte l'ha presidit la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Cinta Rams, i s'ha iniciat amb un minut de silenci per demanar l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.