19.10.17

Ports de la Generalitat millora l'atracada dels vaixells al moll comercial del port de la RàpitaPorts de la Generalitat


L'actuació duta a terme per Ports de la Generalitat ha suposat la substitució de les defenses portuàries del moll comercial al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), per unes defenses de cautxú més modernes amb l'objectiu de millorar l'atrac de vaixells i oferir major servei als usuaris del port. Les obres, incloses en el Pla d'actuacions 2017 de l'empresa pública, han tingut una inversió de 46.000 euros i un termini d'execució de dos mesos.

 

En total s'han instal·lat deu noves defenses estàtiques de forma cilíndrica que tenen 1,2 metres de longitud i 60 centímetres d'amplada. La subjecció de les defenses s'ha fet a través d'un eix d'acer que passa per l'interior del cilindre i queda suspès per dues cadenes ancorades al moll. Prèviament a la col·locació de les noves defenses, s'han extret les defenses antigues també de cautxú. Està previst portar-les a un centre autoritzat per a la seva gestió.

 

Els sistemes de defensa dels molls són elements bàsics per garantir la seguretat i la qualitat de les operatives portuàries. A més, les defenses han de garantir la integritat de les infraestructures portuàries i han d'estar dimensionades per als vaixells tipus que operen en el port de Sant Carles de la Ràpita com ara, vaixells mercants i creuers. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha valorat la nova dotació de defenses portuàries: "Modernitzem els equipaments per millorar l'operativa dels vaixells i potenciar la qualitat de servei per als usuaris del port de la Ràpita".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.