3.10.17

PIMEC constata que l’aturada ha estat seguida avui pel 85% de les pimes de Catalunya

PIMEC constata que les pimes i els autònoms de Catalunya estan fent un ampli seguiment de l'aturada de país, sota el un clima de concòrdia i entesa entre l'empresa i els treballadors durant tota la jornada. La patronal vol ressaltar que estem davant d'una situació sense precedents, ja que  mai s'havia donat una situació de consens tan unànime en l'entorn laboral.

En aquest context, PIMEC assenyala que un 54% de les pimes del territori català han aturat la seva activitat durant tota la jornada d'avui i un 31% de les empreses han fet aturades puntuals, principalment a la tarda, facilitant als treballadors la possibilitat d'assistir a les diverses concentracions i mobilitzacions convocades. La resta d'empreses (15%) han mantingut la seva activitat.

Per sectors d'activitat, destaca l'agrari amb un seguiment del 99%, seguit del social amb un 92%, mentre que a l'hostaleria, turisme i comerç un 90% de les empreses que han aturat total o parcialment la seva activitat durant la jornada d'avui. El sector amb un menor seguiment ha estat el de la indústria amb un 65%.  

Territoris
Barcelona
Girona
Lleida
Tarragona
Aturada total
53%
61%
52%
54%
Aturades puntuals
31%
29%
29%
31%
No han parat l'activitat
16%
10%
19%
15%

La patronal ha organitzat avui un dispositiu per conèixer quina és la incidència de les aturades i per donar resposta a aquelles empreses que tenen dubtes o necessiten assessorament en qüestions relatives a la jornada d'avui.

PIMEC reitera que la jornada d'avui en cap cas es tracta d'una vaga general tenint en compte que és un problema polític amb afectació social, i no pas un problema entre empresa i treballador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.