1.10.17

Móra d'Ebre viu la jornada electoral més llarga

Móra d'Ebre ha celebrat el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre amb gran participació ciutadana, però amb diversos incidents que han dificultat la votació. Centenars de veïns de Móra d'Ebre van personar-se al col·legi electoral de La Llanterna amb la intenció de participar al referèndum a primera hora del matí. A les 9.00 h va començar la votació en dos urnes, amb problemes intermitents amb el sistema informàtic d'identificació dels votants. La coa per a poder dipositar la papereta superava àmpliament els cent metres al voltant de quarts d'onze del migdia i arribava fins a les escales plaça de La Llanterna.

Al voltant de les 13.00 h, els responsables de la votació han fet desallotjar el col·legi electoral davant la presència d'agents de la Guàrdia Civil de paisà al recinte, una votació que es va reprendre una estona després amb normalitat. A primera hora de la tarda, van aparèixer a La Llanterna un grup d'observadors internacionals, que van supervisar el dispositiu electoral i com votaven els ciutadans. A les 17.00 h es va suspendre la votació davant la imminència de l'arribada d'antiavalots de la policia espanyola i es va iniciar una concentració d'un miler de persones, aproximadament, davant el col·legi electoral situat al teatre de La Llanterna. Els accessos al teatre van ser tallars per una retroexcavadora i per una barricada feta amb contendors. La concentració es va mantindret fins a les 20.00 h sense que la policia fes acte de presència, però la votació va estar desactivada durant tres hores.

L’escrutini va donar una victòria del sí amb 1.662 vots. El no va obtindre 103 vots. També es van comptabilitzar 30 vots blancs i 7 nuls.

Nit i matinada

Durant la nit i matinada del diumenge 1 d'octubre, desenes de veïns de Móra d'Ebre es van concentrar a les portes del teatre de La Llanterna per a defensar la instal·lació municipal amb l'objectiu de poder celebrar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. Hi havia muntades unes carpes on els concentrats feien diverses activitats i passaven l'estona. La concentració va estar amenitzada durant la tarda-nit per la música d'un grup de grallers. Els concentrats van demanar l'assistència massiva del veïnat per a poder a mantindre la concentració durant tota la nit i matinada, en especial a partir de les 5.30 h, moment en que la xifra de concentrats va arribar a 150. Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta pels volts de la 01.00 h i a les 7.00 h, sense incidents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.