5.10.17

Manifest institucional del Consell d'Alcaldes del Montsià

El consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Montsià, presidit pel Sr. Francesc Miró Melich, va celebrar ahir dia 4 d'octubre una reunió on es va tractar, entre d'altres de l'increment previst en els equips bàsics d'atenció social i en concret del Servei d'Intervenció Socioeducativa per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies.


També es va presentar una proposta per a la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, es va acordar demanar una subvenció pel programa Leader destinat a la creació d'una xarxa d'autocaravanes a tota la comarca i es van concretar les accions del pla d'execució del programa "Treball a les 7 comarques" per al 2018, amb un pressupost aproximat de 409.000 euros.


Així mateix i davant dels fets ocorreguts aquest passat diumenge el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses va acordar fer una Declaració Institucional que tot seguit es transcriu:


"El diumenge 1 d'octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d'un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d'uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l'actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d'uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l'estat de setge i por.


Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Montsià,


MANIFESTA:


PRIMER.- Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l'Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l'únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l'Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d'ells ingressats en centres hospitalaris.


SEGON. Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials del dia 1 d'octubre a Catalunya i d'una manera molt especial a les 84 persones de Sant Carles de la Ràpita als qui els volem donar tot el nostre suport i solidaritat.


TERCER.- Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l'exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l'Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d'aquesta brutal repressió.


QUART.- Demanar la dimissió del Delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a un dels principals responsables per l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo persona non grata a la nostra comarca.


CINQUÈ.- Reconèixer l'actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l'estat de terror que va voler imposar l'Estat espanyol, i als qui se'ls va usurpar el vot ja dipositat dins d'urnes requisades.


SISÈ.- Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.


Montsià, 4 d'octubre de 2017"Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.