11.10.17

L'alcalde de Móra d'Ebre (CiU) rebutja la petició d'ERC i tanca files amb el regidor del PP

Comunicat de l'alcalde de Móra d'Ebre en relació a la notícia apareguda als mitjans en la qual ERC de Móra d'Ebre demana a l'alcalde, Joan Piñol, el trencament del pacte de govern amb el PP:


1) A Móra d'Ebre no hi ha, ni ha hagut mai cap pacte de govern entre CiU/PDeCAT i el PP.

A Móra d'Ebre hi ha una força política, abans CiU i ara PDeCAT, que ha guanyat les eleccions municipals amb majoria absoluta en les dos darreres legislatures, i que tant en l'anterior com en l'actual, tot i guanyar per majoria absoluta, ha ofert de participar en el govern municipal, via delegació de competències,  a totes les forces que es van presentar a les eleccions i que varen obtenir representació. Oferiment que en les dos legislatures ha estat rebutjat per ERC i PSC, i acceptat pel PP.


Per tant no hi ha cap pacte de govern


2) La Sra. Cinta Agné en cap moment s'ha dirigit de manera fefaent i formal ni a l'Equip de Govern ni a l'alcalde per a sol·licitar cap trencament de pacte amb el PP, és més, la primera noticia l'hem tinguda via les xarxes socials i la premsa, com tampoc ho ha fet encara ara, en el moment d'emetre aquest comunicat.

De nou ens trobem davant d'un altre episodi on es falta  a la veritat, tal i com ja ens ve tenint acostumats aquesta senyora, igual com quan parlava del deute municipal o de si s'havia reunit o no amb el regidor d'Hisenda per a negociar el pressupost del 2017 i finalment va quedar clarament demostrat qui faltava a la veritat.


No ha demanat res de manera formal


3) L'argument que ampra la Sra. Agné per a demanar el trencament del que ella anomena pacte és el suposat silenci del regidor Sr. Francesc Launes, del PP, davant els fets protagonitzats per les forces de seguretat de l'Estat el passat dia 1 d'octubre en contra de la gent que estava de manera pacifica al col·legis electorals. De nou fals, atès que el mateix dia 2 d'octubre en sessió de la Junta de Govern Local i després d'una intervenció en aquesta línia del mateix alcalde, el Sr. Launes va manifestar el seu rebuig a aquets fets i així consta a l'acta.

La Sra Agné ni tant sols s'ha preocupat de saber què opina el Sr. Launes, no ho ha preguntat ni a ell ni a ningú. De fet, aplicant la lògica de la Sra. Agné haurien de dir que ni ERC, ni PSC han condemnat aquets fets, ja que no hi ha cap document, moció o declaració publica d'aquests grups municipals. Tant sols el PDeCAT va entrar una moció al registre general de la Corporació en aquesta línia, la qual haurà de ser debatuda en la propera sessió plenària.


El regidor Sr. Launes SÍ que va condenmnar els fets de l'1 d'octuber l'endemà mateix


4) Considerem una veritable llàstima que després dels esforços que molts hem fet explicant que aquest és, ha estat i serà un procés inclusiu, que hi hagi gent com la Sra. Agné, que amb l'única finalitat de desgastar i fer tot el mal (políticament parlant) que pugui a l'actual Equip de Govern i, en especial, al seu alcalde, pretengui municipalitzar el conflicte i excloure un regidor, que no només ha condemnat aquells horribles fets sinó que ha dut a terme, de manera habitual una lloable tasca des de les regidories que li han estat delegades.


La Sra. Agné menteix i aposta per la exclusió davant de la inclusió, per a intentar desestabilitzar l'equip de govern actual


5) La incoherència i la incapacitat de la feina política de la Sra. Agné arriba fins a límits inimaginables, demana al PDeCAT que trenqui relacions amb el PP i, per tant, que faci fora del govern al regidor Sr. Launes, mentre ella i el seu grup municipal des de fa uns mesos (des de juliol passat) ha començat a fer una oposició conjunta amb el PSC que ha comportat que tots els escrits que entren els facin de manera conjunta ERC i PSC, ells si poden fer oposició amb algú que precisament en el tema que ens ocupa no han estat un exemple.


La Sra. Agné fa oposició de manera conjunta amb el PSC, que de manera oficial no s'ha manifestat davant dels fets, i en paral·lel questiona que el PDeCAT governi amb el Sr. Launes quan aquest sí que s'ha manifestat i ha condemnat els fets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.