24.10.17

L'Ajuntament de Tortosa aprova en sessió plenària rebutjar la supressió de l'autonomia de Catalunya

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest vespre, en sessió plenària extraordinària, "instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que ja s'està portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola". El text aprovat, proposat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i per l'Associació de Municipis per la Independència, (AMI), també "condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes". Finalment, l'acord manifesta "el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. 

 L'alcalde, Ferran Bel, ha tingut paraules dures per l'absència dels tres regidors del PSC, que han justificat per no haver-se admès la presentació al debat d'una moció. Bel ha recordat que les mocions de grups municipals només poden debatre's en Ple ordinari, no pas als extraordinaris. L'alcalde ha qualificat l'absència del PSC de "vergonyant". La resta de formacions també han criticat la no assistència dels regidors socialistes. 

Finalment, l'acord s'ha adoptat amb el vot favorable de tots els regidors, excepte un representant de Movem Tortosa, que s'ha abstingut. Ha estat el portaveu d'aquesta formació qui ha demanat de votar a mà alçada i de manera individual. Una vegada aprovat l'únic punt a l'ordre del dia, l'alcalde ha expressat la seva satisfacció per l'aprovació "clara i explícita" i per l'absència de vots contraris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.