24.10.17

L'Agència Catalana de l'Aigua proposa congelar el cànon de l'aigua per al 2018

 
Consell
Imatge del consell d'administració celebrat avui.
El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), reunit aquesta tarda a la seu de l'agència a Barcelona, ha aprovat la congelació del cànon de l'aigua per al 2018. Aquesta decisió s'elevarà al Govern de la Generalitat per tal que es tingui en compte a l'hora de configurar els pressupostos del Govern català per a l'any vinent.
 
 
 
Es planteja, doncs, mantenir els mateixos gravàmens del 2017 i alhora consolidar les bonificacions endegades mitjançant la Llei de mesures d'enguany, com els canvis aplicats amb el cànon social de l'aigua que consisteixen en reduir un 50% el gravamen del cànon de l'aigua per als col·lectius més desfavorits. Precisament en els darrers mesos, s'ha evidenciat un increment de prop del 90% dels beneficiaris del cànon social de l'aigua.
 
La decisió de congelar el cànon de l'aigua es fonamenta arran de l'estabilització financera de l'agència, la disminució del seu endeutament i l'aposta per beneficiar l'economia de la ciutadania.
 

 

Reducció de gairebé el 90% del deute

 
Amb l'aplicació des del 2011 d'un pla d'equilibri econòmic i financer per garantir la viabilitat econòmica de l'ACA, es preveu que el 2018 s'hagi reduït gairebé en un 90% l'endeutament bancari de l'empresa pública, passant dels 1.368 milions d'euros de finals de 2010 als 162 milions  previstos per a finals de 2018.
 
Per al 2018, l'Agència Catalana de l'Aigua preveu uns ingressos de 470 milions d'euros, que faran possible una important reactivació d'actuacions en els àmbits de l'abastament, el sanejament i el medi, donant compliment als objectius del Pla de gestió de districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures (2017-21).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.