17.10.17

La VI Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat tractarà el tema dels bandolers a Alcover


La VI Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i el Centre d'Estudis Alcoverencs com a centre amfitrió, se celebrarà el pròxim dia 21 d'octubre al Convent de les Arts d'Alcover. Els organitzadors han escollit aquesta població perquè el centre d'interès d'enguany: 'El Bandolerisme català en l'època moderna', està molt lligat amb la població amfitriona, coneguda per la presència de bandolers als segles XVI i XVII, sent també un tema molt estudiat pels centres d'estudi de la zona. La jornada està adreçada precisament a centres d'estudis, entitats culturals i investigadors, però resta oberta a tothom que tingui interès en el tema a tractar.

Pel que fa a les activitats de la jornada, s'iniciaran a les 10 hores del matí amb l'acte inaugural a càrrec Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona; Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l'IRMU; Robert Figueras, alcalde d'Alcover, i Carla Miret, regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Alcover. Seguidament tindrà lloc la primera conferència "El bandolerisme català en l'època moderna a la Catalunya Nova", a càrrec del Doctor en Geografia i Història, Valentí Gual, a continuació arribarà la xerrada del Doctor en Història, Agustí Alcoberro, "El bandolerisme català, un estat de la qüestió". Després d'una pausa, s'hi continuarà amb la Taula rodona: 'El Bandolerisme, un fet dinamitzador?' On intervindran, Lluís Obiols, membre de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i arxiver de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell; Jordi Tura, director del Museu Etnològic del Montseny la Gabella, i Joan Ferreres, representant del Centre d'Estudis del Maestrat, amb la moderació d'un representant del Centre d'Estudis Alcoverencs, Jaume Camps.

Per tancar la trobada hi haurà la presentació de diversos projectes per part dels centres d'estudis que n'hagin presentat, una visita al Convent de les Arts i, finalment, un dinar comunitari.

La inscripció a la jornada és gratuïta. S'ha de formalitzar abans del dia 18 d'octubre a l'adreça merce@irmu.org o al telèfon 977 40 17 57. Si es vol assistir al dinar, té un preu de 17 euros.

Es pot trobar el programa complet a: http://www.irmu.org/news/2043

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.