2.10.17

Jornada per estendre el model de cotreball rural de la Ribera a altres zones rurals de l’Estat i França


La Ribera d'Ebre acollirà, el pròxim dijous 5 d'octubre, una trobada interterritorial i transnacional de diferents Grups d'Acció Local (GAL) que, com el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d'Ebre – Terra Alta al nostre territori, treballen en el desenvolupament econòmic de zones rurals d'arreu de l'Estat i de França, amb el finançament de la Unió Europea.

L'objectiu d'aquesta trobada, organitzada per la Red Rural Nacional, és intercanviar experiències dels projectes de cooperació LEADER, i més concretament visiten la nostra comarca per conèixer de primera mà el projecte de cooperació Cowocat_rural amb el que es fomenta la creació d'ocupació i activitat econòmica als nostres pobles, a través del cotreball o teletreball i gràcies a l'ús de les noves tecnologies per promoure l'emprenedoria. Entre els assistents, representants d'una desena de GAL de Castellà i Lleó, Galícia, Aragó i de la zona de Guéret al centre de França.

Rebuda al Consell i visita a Zona Líquida

Tot ells seran rebuts a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre el dijous 5 d'octubre, per la presidenta de la Ribera, Gemma Carim, i el president del CIS, Carles Luz, acompanyats del director territorial d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; i Patricia Martínez, de la Red Rural Nacional. Durant l'estada del grup a la comarca visitaran Zona Líquida, l'espai de coworking pioner en territori rural i de la qual s'han extrapolat bones pràctiques a replicar a altres espais de coworking a Catalunya que s'han creat més tard.


La gerent del CIS, Begoña Garcia, els presentarà aquesta forma de treball col·laboratiu a través de les TIC com una nova manera de treballar en entorns rurals, alhora que també tindran l'oportunitat de conèixer el paper d'aquests espais com a eina de desenvolupament econòmic i territorial, de la mà del president de l'Associació Coworking Catalunya (Cowocat), Jordi Silvente.


Tots els participants, entre els quals també emprenedors i professionals de la Ribera instal·lats a Zona Líquida, participaran en un debat per posar en comú els seus punts de vista i identificar oportunitats i problemàtiques concretes amb què es troben per viure i treballar en zones rurals. A més durant l'estança a casa nostra coneixeran actius propis de la comarca, com el llaüt el Roget o el vi riberenc La Pocavergonya; així com el restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre i el Resort Rural Vilar Riu de Baix de Flix, projectes que al seu dia també es va finançar amb els ajuts del LEADER.


L'endemà divendres els representants dels GAL es traslladaran a Valls, concretament a l'espai La Magrana, on es faran dinàmiques de grup per plantejar i iniciar línies de treball conjuntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.