21.10.17

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitzen des de fa quatre anys per a commemorar, l'any 2019, el 700 aniversari del casament frustrat entre els hereus a les corones catalanoaragonesa i castellana a l'actual capital de la Terra Alta. El mercat romandrà obert avui i demà a la plaça del Comerç. Aplega 25 parades de productes agroalimentaris i artesanals, bàsicament de la Terra Alta però també d'altres comarques ebrenques, dels Ports i del Matarranya, entre altres. Les parades estan complementades amb demostracions d'oficis traciocionals, com ara els de canterer o vidrer.

La inauguració ha anat a càrrec de l'alcalde de la ciutat i president comarcal, Carles Luz, qui ha posat l'accent en la necessitat de potenciar la producció agroalimentària de qualitat de comarques com la Terra Alta com a millor arma per a lliutar contra la despoblació i per a fomentar la dinamitzaciño econòmica. Luz també s'ha referit a la col·laboració que en aquesta línia s'ha encetat amb el Matarranya turolenc i la comarca castellonenca dels Ports.

El mercat es veurà complementat amb un seguit d'activitats paral·leles durant tot el cap de setmana, moltes vinculades a l'esdeveniment del casament reial frustrat l'any 1319, com ara una exposició sobre les recreacions històriques de ll'esdeveniment celebrades els anys 204, 2015 i 2016; conferències, cercaviles i espectacles de carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.