16.10.17

Esquerra insistix que cal fer fora el PP del govern municipal de Móra d'Ebre

Carta oberta al Sr. Joan Piñol (CIU-PDeCAT) i al Sr. Francesc Launes (PP)

DIVENDRES, 13.10.2017 20:00H

En referència a la nota de premsa que vam fer des d'ERC Móra d'Ebre, volem expressar, primer que tot, que aquesta no ha estat redactada per atacar a ningú a nivell personal, ni a l'alcalde Sr. Joan Piñol (CIU-PDeCAT), ni a l'equip de govern, ni molt menys al regidor Sr. Francesc Launes (PP).
 
Dit això, volem deixar clar el nostre sentiment vers els fets ocorreguts els darrers dies, en relació al Referèndum de l'1 d'octubre, i creiem que aquests fets mereixen una reflexió política també a nivell local. Així mateix, no entenem que el Sr. Piñol usi els mitjans de comunicació de l'Ajuntament (que paguem entre tots), per fer una nota del seu partit polític CIU-PDecat i per atacar a regidors d'ERC de l'Ajuntament de Móra d'Ebre.
 
Recordem que a l'últim ple municipal del mes de setembre, el Grup Municipal de CIU-PDeCAT va presentar una Declaració Institucional en Defensa de les Llibertats Civils i les Institucions d'Autogovern de Catalunya, la qual es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i CIU-PDeCAT, el PP hi va votar en CONTRA. D'altra banda, el nostre Grup Municipal d'ERC també vam presentar una moció de suport al nostre alcalde Sr. Joan Piñol, per la signatura del Decret d'alcaldia de suport al Referèndum, que es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i CIU-PDeCAT, i en la qual PP i PSC van votar-hi en CONTRA.
 
Altrament, també volem dir que no hem vist cap posicionament públic (insistim en públic), del regidor del PP de rebuig a la violència emprada per part de l'estat espanyol contra el poble de Catalunya: ni va ser present en la lectura del manifest del 2 d'octubre a l'ajuntament de Móra d'Ebre, ni tampoc en cap de les dues manifestacions multitudinàries que van tenir lloc el dia 3 d'octubre (ni a la comarcal entre Móra la Nova i Móra d'Ebre al matí, ni a Móra d'Ebre a la tarda).
 
És per això que demanem, que hi hagi un replantejament a l'actual equip de govern, en el que es prescindeixi del Partit Popular com a tal, per governar Móra d'Ebre, atès que la majoria absoluta de CIU-PDeCAT no necessita cap altre suport, per això pensem que hem de continuar fent d'oposició responsable, però sempre amb la mà estesa per dialogar i treballar per Móra. Per la nostra banda, arran dels fets de l'1 d'octubre, deixarem de treballar conjuntament amb el PSC.
 
Insistim en que no tenim res en contra del company regidor Sr. Francesc Launes, li reconeixem la feina que està fent per Móra, però no compartim que ho faci sota l'aixoplug del Partit Popular. Com tampoc tenim res en contra de les dues companyes regidores del PSC amb les quals hem entrat a registre al juliol quatre preguntes amb temes que eren d'interès per als dos grups.

Així mateix, demanem al Sr. Piñol de no fer atacs personals per defensar la seua posició política, trobem que no està a l'alçada del que toca en el seu paper institucional.
 
 
Grup-Municipal d'ERC-Móra d'Ebre                  
 
Aquesta carta ha estat enviada per correu electrònic als dos destinataris de l'encapçalament.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.