26.10.17

El PSC de Tortosa es congratula de que finalment Tortosa s’hagi incorporat a la Ruta Europea del Modernisme

Aquests dies s'ha fet pública la incorporació de Tortosa a la Ruta Europea del Modernisme que permetrà potenciar el patrimoni modernista de la nostra ciutat. Des del Partit dels Socialistes de Catalunya volem mostrar la nostra satisfacció per aquesta fita, que "entenem que s'ha aconseguit gràcies a l'acció del grup municipal socialista, que va presentar una moció al ple de gener en la que demanàvem que l'Ajuntament de Tortosa s'adherís a aquesta Ruta Europea del Modernisme, en vista del notable patrimoni d'aquest estil existent a la nostra ciutat" ha dit el portaveu socialista, Enric Roig.

Recordem, però, que la moció va ser rebutjada en el seu moment amb una resposta desmesurada en quant a males formes on, en compte d'intentar aconseguir un acord i recolzament unànime a la proposta, el govern va intentar desprestigiar i deslegitimar al nostre grup argumentant que aquest tema ja es va tramitar l'any 2014 mitjançant el decret DE20142000 i que aquest ja va ser informat en el Ple del 6 d'octubre de 2014, cosa que va ser desmentida pel grup socialista que va demostrar que això no havia estat així. Tal i com ha recordat Roig "mentien i sabien que mentien. Com ja vam desvetllar, la descripció d'aquest decret era "Incoar expedient per a declarar el cementiri de St. Llàtzer com a bé d" i, per això, en demanar còpia del mateix el Sr. Bel va dir que el decret si corresponia a l'adhesió a la Ruta i no a la denominació que surt al mateix, incorrent en una falsedat documental."

"No obstant, ens hem de congratular perquè finalment aquesta proposta, com moltes altres de les que hem presentat, tot i ser rebutjades al ple, després es compleixen i es duen a terme per part del govern" ha manifestat el regidor socialista que recorda que "la nostra manera de fer política no és penjar-nos medalles sinó treballar per la nostra ciutat i si les nostres propostes finalment són realitzades, benvingudes siguin." "El que esperem ara és que aquesta incorporació a la Ruta Europea del Modernisme serveixi realment per protegir, reivindicar i donar a conèixer el nostre ric patrimoni modernista i s'aprofiti al màxim les oportunitats que brinda aquesta associació"ha reblat Roig, qui ha insistit en que "ha estat gràcies a l'acció del grup socialista que s'ha impulsat l'adhesió a la Ruta, iniciada l'any 2014 i aturada fins al passat gener en què, amb la nostra denúncia, va ser reactivada de nou."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.