24.10.17

El Grup de treball de la fruita avança en la diagnosi del sector a Catalunya


DARP
Un moment de la reunió
El Grup de treball de la fruita, reunit avui a Lleida, ha fet una diagnosi de la situació actual del sector de la fruita de pinyol, amb un debat obert entre els seus membres representants dels diferents àmbits del sector, de cara a definir un pla de futur per al sector fructícola català.
 
L'anàlisi feta avui, a ampliar en properes trobades, permetrà que els subgrups operatius de treball, que es crearan en la propera reunió, defineixin les diferents mesures que cadascun dels agents implicats haurà d'aplicar per a reconduir la greu situació actual que travessa el sector.
 
Així, la trobada d'avui ha fet palesa la necessitat de revisar i reforçar les actuals estructures d'organització i de comercialització del sector, posar en valor la fruita de cara al consumidor per la via de les seves propietats nutritives i alimentàries, alhora que també s'ha subratllat la gran capacitat productiva i tecnològica del sector fructícola català.
 
Els directors generals d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, han presidit la trobada d'avui, en què s'ha incorporat el coordinador del Grup, Albert Sala, i que continuarà la seva tasca en les properes trobades ampliant-se per a incorporar nous membres, experts i especialistes en cadascuna de les matèries a abordar.
 
El Grup de Treball del sector de la fruita es va constituir formalment, el passat 19 de setembre, amb l'objectiu d'analitzar la situació actual del sector fructícola català i de treballar per a definir un pla de futur que garanteixi la seva viabilitat. Aquest grup de treball sorgeix arran del compromís adquirit pel DARP amb el sector per tal de trobar solucions a la crisi de preus que aquest sector porta anys arrossegant.
 
Els membres que integren aquest Grup són representants de l'Administració, de les organitzacions agràries Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, i Afrucat, de la distribució comercial, i de l'IRTA, i està liderat pel Departament d'Agricultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.