19.10.17

Catalunya celebra el Dia Internacional de la Dona Rural

El Dia Internacional de la Dona Rural constitueix el moment oportú per a fer ressò de veus i experiències de les dones que viuen i treballen al món rural. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, farà la presentació de l'acte institucional de commemoració aquest divendres, 20 d'octubre,  i pronunciarà la conferència 'La política de dones en el món rural de Catalunya, una visió de país'.

 
A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Una tercera part de les explotacions agràries són titularitat de dones i en les explotacions d'orientació ecològica, les dones tindrien lleugerament més pes que els homes. A més, on realment hi ha més dones és en l'àmbit del turisme rural diversificant l'economia agrària de la unitat familiar. Tot i això, la veu de les dones és encara poc present en els espais on es decideixen les polítiques agràries i pesqueres del país, i s'han d'afrontar reptes importants com la conciliació familiar.
 
La jornada del Dia Internacional reconeix la tasca que desenvolupen les dones del sector primari i aquest any vol donar una visió internacional del impacte de la dóna al món rural compartint visions i experiències de representants alemanyes, basques i catalanes. També se celebrarà una taula rodona sobre la comunicació al món rural des d'una visió de dona i es presentarà el Grup de Treball de Dones del Món Rural i Marítim de Catalunya, així com les actuacions que han dut a terme en l'últim any. Es tracta d'un espai de trobada creta per a debatre sobre temes clau en l'àmbit de política agrària, forestal i pesquera, i analitzar la presència de les dones en aquests sectors econòmics.
 
La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, presidirà la cloenda de la jornada, en què també participarà Marta Vilalta, directora general de joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Família.
 
La dona rural constitueix un eix estratègic pel desenvolupament rural, i la seva qualitat de vida té impacte directe en la vertebració social del territori i de l'economia agrària, suposant un dels reptes més importants de la igualtat d'oportunitats.  Amb aquest acte institucional, el DARP se  suma i convida, un any més, a la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural, una efemèride instaurada l'any 1995, en la IV Conferència sobre la dona organitzada a Beijing, amb l'objectiu de fer visible i reconèixer la tasca que desenvolupen les dones del sector primari de tots els països del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.