3.10.17

Àmplia mobilització a les Terres de l'Ebre en la vaga general contra la violència policial i aturada de país


Els municipis de les Terres de l'Ebre han viscut amb intensitat i amb un ampli seguiment la jornada de vaga general i aturada de país en protesta per les càrregues policias contra els votants del referèndum de l'1 d'octubre,

El matí ha començat amb tractorades i concentracions davant dels col·legis electorals que van patir agressions policials el diumenge, com ara els de Sant Carles de la Ràpita, Roquetes o Móra la Nova.

A Tortosa s'ha efectuat una manifestació encapçalada pels funcionaris de l'Ajuntament fins al col·legi electoral de Roquetes, on s'ha dissolt amb els milers de persones concentrades de tota la comarca del Baix Ebre. L'alcalde roquetenc, Paco Gas, ha fet un intens discurs als manifestants abans d'enfilar el recorregut fins a la Delegació del Govern, situada a la tortosina plaça de Gerard Vergés. Es calcula que han participat a la marxa més de 5.000 persones.

A Móra la Nova també hi ha hagut una concentració important, de denúncia de l'assalt practicat per la Guàrdia Civil al col·legi electoral local. S'hi han fet presents persones de tota la comarca a títol individual i en representació de consistoris, partits polítics i entitats sobiranistes, a més d'un nombrós contingent de tractors convocats per Unió de Pagesos. Un cop acabats els discursos ha començat una marxa improvisada pels carrers de Móra la Nova, en direcció a Móra d'Ebre. Després de recórrer els carrers de la capital riberenca, els manifestants han acabat a les portes del Consell Comarcal.

A la tarda, hi ha hagut concentracions davant dels ajuntaments de les quatre capitals comarcals ebrenques: Móra d'Ebre, Gandesa, Tortosa i Amposta, amb una participació multitudinària. A Móra d'Ebre, el portaveu de l'Assemblea Nacional Catalana local, Lluís Rull, ha llegit un manifest de rebuig a l'acció policial. Després del cant d'Els Segadors s'ha improvisat una marxa pels carrers de Móra d'Ebre amb els gegants que s'ha tancat al passeig del Pont enmig de crits d'"Independència", "Els carrers sempre seran nostres" i "Vaga general".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.