13.10.17

Agricultura i les entitats de l'Ebre signen el conveni que regula els ajuts per a la lluita contra el cargol poma

Moment de la reunió  a Amposta
Moment de la reunió avui a Amposta
 
El Director General de Desenvolupament Rural Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Oriol Anson, s'ha reunit avui amb les entitats que formen part del grup seleccionat per a l'execució del projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma per a formalitzar el conveni que regula els ajuts corresponents a la segona anualitat del projecte, que enguany s'ha reforçat amb més actuacions per a fer front a aquesta plaga que afecta el delta de l'Ebre.
 
El passat 26 de setembre el Govern de la Generalitat ja va aprovar la concessió d'una subvenció directa de 260.381,34 euros per a aquestes actuacions que, juntament amb l'aportació dels fons comunitaris FEADER, suposava un muntant total de 456.809,39 euros. Tot i que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està a punt per a fer efectiva la totalitat d'aquesta subvenció, el bloqueig que el Govern de l'Estat ha imposat als comptes de la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Ordre ministerial per la qual es declara la no disponibilitat de crèdits en el pressupost de Catalunya per al 2017, no permet fer-ho.
 
Malgrat aquesta situació, del tot injustificada, el DARP ha fet tots els esforços que estan a la seva ma perquè aquestes ajudes, tan importants per a mantenir les actuacions de lluita contra la plaga del cargol poma, no s'aturin. Per això, avui s'ha formalitzat aquest segon conveni que regula les condicions d'atorgament d'una subvenció directa per un import total de 327.511,13€ per a l'execució de les actuacions corresponents a la segona anualitat del projecte mediambiental. Es tracta d'un ajut cofinançat pel fons FEADER en un 43% i pel DARP en un 57%. La part corresponent a l'ajut del DARP es quantifica en 186.681,34 euros.
 
La resta de l'import corresponent a l'ajut concedit per l'execució de les actuacions previstes dins la segon anualitat del projecte mediambiental de la lluita contra el cargol poma es podrà fer efectiu tant bon punt es deixi sense efecte l'Ordre ministerial que declara la no disponibilitat de crèdits en el pressupost de Catalunya per al 2017. Si no és així, i en tractar-se d'un ajut cofinançat pel FEADER, es podrien perdre els diners que aporta Brussel·les, amb els perjudicis mediambientals que això comportaria per al delta de l'Ebre.
 
El grup ad hoc encarregat d'executar el projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma al delta de l'Ebre està integrat pels següents membres:
 
-       Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre.
-       Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre.
-       Arrossaires del Delta de l'Ebre i Secció de Crèdit SCCL.
-       Cambra Arrossera del Montsià i Secció de Crèdit SCCL.
-       Associació de Defensa Vegetal de l'Arròs i altres cultius al Delta de l'Ebre (ADV).
-       Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO Birdlife).
-       Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.