4.9.17

Unió de Pagesos reclamarà plans de control urgents de la fauna salvatge i mesures sanitàries en una manifestació a Madrid


 

Unió de Pagesos es manifestarà davant el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a Madrid, el pròxim 13 de setembre per reclamar la introducció urgent de millores en la gestió de la població de la fauna salvatge i mesures davant els danys que provoca a les explotacions ramaderes extensives i d'apicultura.

 

El sindicat, junt amb Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders, vol que es delimitin les zones d'emergència faunística i s'estableixin plans de control de les espècies que provoquen perjudicis a la ramaderia. També creu imperatiu que es reforcin els plans i estratègies sanitàries específics per a gestió de fauna i augmentar la coordinació entre les autoritats competents en matèria de sanitat animal i medi ambient.

 

Unió de Pagesos afegeix a les demandes que s'estudï indemnitzar adequadament els efectes del sanejament (sacrifici d'animals, immobilitzacions, etc.) i que es publiqui l'Ordre d'ajuts per repoblar les explotacions que pateixen buidats sanitaris. A més, vol que es flexibilitzin certs aspectes del protocol sense malmetre l'eficiència del sanejament, amb la inclusió de mesures de gestió com la possibilitat que el ramader faci una contra-anàlisi o que es permetin moviments d'animals sans —que avuiqueden bloquejats— si es detecta algun focus de malaltia.

 

Cal que la sanitat ramadera sigui una prioritat d'estat, donada l'estreta relació que manté amb la salut humana i la seguretat alimentària. Per això, és imprescindible dotar el sanejament animal dels recursos necessaris i evitar que el seu cost recaigui sobre el ramader fent perillar, així, la viabilitat econòmica de les explotacions. S'ha de posar en valor la tasca del col·lectiu ramader, que suporta els costos i sacrificis econòmics, materials i emocionals de campanyes de sanejament continuades i no permetre que s'hi afegeixin ara els perjudicis causats per la sobrepoblació de fauna salvatge.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.