9.9.17

Sala 2, Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera Gravats i dibuixos d’Annie Fforde

Del 16 de setembre al 29 d'octubre de 2017, la Sala 2 de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament) tindrà el plaer d'acollir una exposició de gravats de l'artista anglesa resident a França: Annie Fforde.

Annie és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Leeds, especialitzada en gravats per la Universitat de Bradford, Yorkshire, Anglaterra i diplomada en disseny tèxtil.

Ha estat presidenta del Centre de Gravat de Ceret, des de l'any 2013 fins a l'actualitat, organitzant exposicions internacionals i nacionals a Anglaterra, Suïssa, França, Tolosa i Chamalières i tallers de gravat.

Ha realitzat diferents cursos i tallers per compartir el seu saber fer del gravat al Centre de Gravat Ceret i al seu taller a Villemolaque, a Anglaterra i per diferents ajuntaments de França i Catalunya

La disciplina artística que ens porta l'Annie, resulta nova al nostre centre, ja que una exposició pràcticament exclusiva d'aquesta tècnica no l'hem ofert mai, encara.

El gravat és una tècnica artística d'estampació. Pel seu tiratge limitat i la seva producció artesanal, es pot considerar una obra artística única. Es realitza amb planxes de diferents materials que donen nom a la tècnica mateixa: de fusta (xilografia), coure o bronze (calcografia), pedra (litografia), linòleum (linogravat), seda o niló (serigrafia).

Els gravats de l'Annie, de vegades, resulten molt coloristes, estan plens de dinamisme. Ens transmeten alegria, optimisme i unes enormes ganes de viure amb activitat constant. Els foscos, amb clarobscurs, ens inviten a la reflexió alhora que denoten una mica de tristor i un cert turment, ja sigui provocat per aquest món tan complex que ens envolta o per una situació puntual. Els que predomina el color blanc ens proporcionen pau i seguretat i ens inviten, acaronant-nos, d'alguna manera, a seguir endavant i no aturar-nos.

Annie té molta cura en el moment d'elaborar les seves obres alhora que un extraordinari domini de la tècnica per això totes elles resulten belles provocant alguna reacció en l'espectador, quelcom que mostra que ens trobem davant d'Art de qualitat.

Una tècnica un xic desconeguda però que l'Annie ens l'aproparà, ens permetrà conèixer-la millor, a la vegada, que ens endinsarà en un món de percepcions i sensacions.

D'altra banda, els dibuixos, una tècnica més coneguda, complementaran els gravats, tot plegat, juntament amb els atuells de terrissa de la Galera que s'exposen a l'espai permanent del nostre centre, oferiran a l'espectador tot un ventall de d'elements plàstics: formes, textures, volums i colors que li resultaran atractius i que de cap manera el deixaran indiferent.

L'acte d'inauguració de l'exposició tindrà lloc el 16 de setembre, a les 19'15 hores, a continuació de l'acte d'inauguració que encetarà la Setmana Cultural de la Galera. Una Setmana que estarà plena d'activitats culturals de tot tipus i on l'Annie realitzarà, també, un Taller de Gravat per a xiquets.

Us recordem que l'horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9'30 a 13'30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 hores.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.