En portada

L'atleta Oxana Bonjorn, millor esportista de Móra d'Ebre 2017

El 17 de novembre va tindre lloc a La Llanterna, teatre municipal de Móra d'Ebre, la quarta edició de la Festa de l'Esport local. Du...

29.9.17

Lo Port de Sal i la Casa Verda guanyen el concurs per habilitar noves instal·lacions al Parc Natural del Delta de l'Ebre


Guanyadors de la Casa de Fusta

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha desvetllat avui els guanyadors dels dos concursos d'idees per millorar instal·lacions al Parc, que va convocar el passat mes de juliol, amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de l'Ebre i del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre.

 

L'objectiu de la iniciativa ha estat engrescar els professionals i implicar-los en la creació de nous serveis per als visitants. En concret, per a habilitar un nou mirador de sal a la punta de la Banya i per renovar l'exposició permanent ubicada a la Casa de la Fusta.

 

 

El nou mirador de sal

 

El jurat, integrat per representants del Parc, entitats de les Terres de l'Ebre i de professionals vinculats a l'arquitectura i enginyeria, ha escollit Lo Port de la Sal, com a projecte guanyador per al nou mirador, d'entre les 31 propostes presentades. La guanyadora, d'Arnau Vergès i Jordi Cusidó, permet visualitzar el turó de sal d'uns 4 metres d'alçada que dona la benvinguda a la Punta de la Banya, mitjançant la prolongació d'una duna existent.

 

Així, una passarel·la de fusta l'acompanya fins a un mirador intermig orientat al mar. A partir d'aquest punt la passera abandona la duna i segueix ascendint fins a un cingle que funciona de balcó sobre el paratge de les Salines. El jurat ha valorat que la proposta aprofita i integra els accidents topogràfics existents, així com la bellesa plàstica, l'accessibilitat, la viabilitat i racionalitat del projecte, i la capacitat de regeneració i reversibilitat. El cost màxim de les obres és de 70.000 euros.

 


Mirador de sal

Lo Port de la Sal ha estat l'escollida d'entre les 5 propostes que van quedar finalistes en una primera fase: Salinia, Mur de sal, Salt, Lo Rogle i Lo Port de la Sal. En total han estat 31 propostes aportades, 13 de Barcelona, 6 de Girona, 6 de les Terres de l'Ebre, i una de Lleida, Tarragona, Castelló, Guipúzcoa, Vitoria-Gasteiz i Navarra.  La iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació de 68 professionals, 10 a títol personal i 21 equips.

 

 

El premi comprèn l'encàrrec de la redacció del projecte executiu, un Diploma commemoratiu i 9.000 euros en el moment del lliurament del projecte. A més, s'han lliurat 4 accèssits sense remuneració econòmica, consistents en un Diploma a les altres 4 propostes finalistes.

 


Casa Verda

Renaturalitzar la Casa de la Fusta

 

 

Per a la renovació de l'exposició permanent a la Casa de la Fusta, el jurat, integrat per representats del sector museístic, de l'arquitectura, l'enginyeria i tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre, ha escollit la Casa Verda, com a projecte guanyador. La proposta, de Gerard Cuartero i Jordi Raventós, pretén ampliar la petita llacuna de l'accés exterior a la barraca per "colinitzar els patis adjacents" i renaturalitzar aquest entorn amb elements característics de les zones humides del Delta. Així, la vegetació i l'aigua s'utilitzen com elements vertebradors que estructuren els espais exteriors. Per tant, l'exposició exterior 'Béns i serveis de les zones humides'  s'ampliarà amb  materials naturals, com ara llistons de fusta, que permeten una construcció fàcil i lleugera.

 

 

 

El jurat ha valorat, sobretot, la bellesa artística i la innovació de la proposta, la coherència, la integració paisatgística, el manteniment i estalvi energètic, l'accessibilitat, i la viabilitat i racionalitat del projecte.

 

 

S'hi van presentar nou propostes, de les quals el jurat en va preseleccionar tres, L'Encanyissada i Lligams, a més de la guanyadora, La Casa Verda. 4 de les propostes són de les Terres de l'Ebre, 2 de Barcelona, i una de Girona, Lleida i Tarragona. La iniciativa ha implicat en total 21 professionals, 2 a títol personal i 7 equips.

 

 

El premi consisteix en l'encàrrec de la redacció del projecte executiu, un Diploma commemoratiu i 15.000 euros en el moment de l'entrega del projecte. A més, s'han lliurat 2 accèssits sense remuneració econòmica, consistents en un Diploma a les dues altres finalistes.

 

Totes les obres presentades han estat exposades avui a l'acte de lliurament dels premis en una aula annexa a la Casa de Fusta. També es podran consultar en format digital a la web del Parc properament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.