5.9.17

La 8a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre se celebrarà a la Torre de l’Espanyol

La Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre, organitzada per l'associació Lo Fardell Patxetí i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb suport de tots els pobles riberencs, arribarà enguany en la seva rotació per la comarca al poble de la Torre de l'Espanyol. Serà la tarda del dissabte 16 de setembre, a la plaça de l'Església de la població. Lo Fardell Patxetí va recuperar la jota de la Torre de l'Espanyol l'any 2013. Aquesta jota es balla per Sant Antoni, al voltant de la foguera i durant el descans de les anomenades dansades i de l'espenta i es ballarà també aquest dissabte.

En aquesta vuitena edició l'encarregat de donar el tret de sortida serà el conseller de Cultura, Lluís Puig, que participarà per primer cop a la festa. Precisament el conseller va guanyar l'any 1984 el Premi Nacional de Dansa amb la seua proposta de coreografia per a la Jota del Peuet.

 

Pel que fa a la festa de dissabte, no hi faltarà per segon any consecutiu la subhasta entre els assistents de coques dolces, un berenar popular, una mostra de productes artesans  i sobretot la ballada de les 16 jotes dels 16 pobles i EMD de la comarca, acompanyats per la Banda de Música de Benissanet. Mireia Grangé, coordinadora de la festa, recorda que és una ballada oberta a tothom: "Tothom qui vulgui pot sortir a la plaça a ballar. No es necessita saber-ne, només tenir ganes de xalar al costat d'altres persones que els poden ensenyar a puntejar".

Per a cloure la ballada, enguany el grup convidat és l'ulldeconenc Pepet i Marieta, que presentarà el seu darrer disc, La revolució dels somnis, sense oblidar els seus èxits anteriors i les seves jotes, moltes d'elles reivindicatives i sempre amb un to xalador i de picardia.

La Festa començarà a les 17.30 hores a la plaça de l'Església de la Torre de l'Espanyol. Totes les activitats, inclòs el concert de Pepet i Marieta, són d'entrada lliure i gratuïta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.