18.9.17

Endesa reforma amb helicòpter una línia elèctrica del Priorat per millorar el servei a 14 municipis de la comarca

Endesa ha acabat recentment els treballs de renovació tecnològica d'una línia elèctrica de mitjana tensió al Priorat amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 3.500 clients repartits entre catorze municipis de la comarca i un de la Ribera d'Ebre. L'actuació s'ha realitzat amb helicòpter al tractar-se d'una zona de muntanya de difícil accés. 

Els treballs, que han tingut una inversió superior als 16.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit en la renovació integral d'un tram de línia de 25 kV que creua els termes municipals de Falset, Torroja del Priorat i la Morera de Montsant. Donada l'orografia del terreny, i per no malmetre accessos i camins rurals amb maquinària pesada ni vehicles, l'operativa s'ha executat amb l'ajuda de mitjans aeris, com un helicòpter, complementats amb les tasques dels tècnics a peu de línia, des de terra. Així, la reforma s'ha traduït en la substitució de 30 suports de fusta (per uns nous també de fusta, per tal que quedin integrats en l'entorn natural on s'ubiquen), i de tots els aïlladors, els quals s'han canviat els tradicionals de vidre per uns nous de polimèric. 

Els aïlladors polimèrics estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors. 

Aquesta reforma integral de la línia, que forma part dels plans d'inversió de la Companyia al Camp de Tarragona, comportarà una millora en la seguretat de les instal·lacions i en la qualitat del servei a les poblacions de Falset, Torroja del Priorat, la Morera de Montsant, el Molar, la Bisbal de  Falset, Gratallops, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Figuera, Bellmunt del Priorat, Cabacés, el Lloar, Poboleda i Porrera, al Priorat, i el municipi de García, a la veïna comarca de la Ribera d'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.