19.9.17

El Sirga Festival reprèn les actuacions amb dos concerts i diverses activitats a Ginestar i a Amposta

Després d'un parèntesi de poc més d'un mes, el Festival Internacional de Música Contemporània i Patrimoni Local-Sirga Festival reprèn la seva programació aquest dissabte, 23 de setembre, amb dos nous concerts i diverses activitats a Ginestar i a Amposta.  

Pel que fa a la població de Ginestar, la seva Església vella acollirà una instal·lació sonora-visual, una presentació literària i un concert de música electroacústica. La instal·lació sonora-visual s'anomena "L'eveil" i és obra de l'artista iraniano-francesa Azadeh Nilchiani. La instal·lació s'inaugurarà a les 12 del migdia del dissabte i es podrà visitar fins al diumenge. Mitja hora més tard, a les 12.30 hores de dissabte, tindrà lloc la presentació del llibre "Los sonidos del silencio (Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres)" de mans de la seva autora, Anna Bofill Levi, qui després de la presentació oferirà un breu concert amb obres electroacústiques de la seva creació. Per tancar aquesta jornada a Ginestar, el Sirga Festival ha programat per a les 22.30 hores un concert del compositor i artista sonor xilè Rodrigo Castellanos.

Pel que fa al concert que es realitzarà al Centre d'Art Lo Pati d'Amposta, un espai que col·labora amb el festival des de fa un parell d'anys, corre a càrrec de Placa Base Col·lectiu Instrumental. Placa Base és una associació cultural mallorquina que es dedica a la producció i difusió de projectes culturals relacionats amb la tecnologia. En concret, a Amposta l'agrupació instrumental de l'associació, Placa Base Col·lectiu Instrumental, oferirà un concert de saxo i electrònica a càrrec dels saxofonistes Beatriz Tirado i Tomàs Alonso i del compositor ebrenc Joan Bagés. Serà a les 19.30 hores.

Programa del Concert a Lo Pati

J.Magrané. Via (Spr Sax) 10'

M.Garcia Victòria. P project (Tnr. Sax+elect) 10'

M. Malondra.  G-Wave (Spr. Sax+electro) 10'

J. Bagés i Rubí.  Holofonia V2 (Tnr. Sax.+elect) 10'

O. Rumbau.  En Fricció (Spr. Sax+electro) 9'

X.Gelabert.   Collar de perles [un cometa desfent-se] (Spr. Sax, Alt. Sax +electro) 7'

 

El Sirga Festival és un festival internacional de música centrat en l'experimentació sonora i la nova creació musical que es desenvolupa a les Terres de l'Ebre i que propicia el diàleg entre el patrimoni històrico-cultural, el paisatge i la creació artística. Està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 8 ajuntaments implicats enguany (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). En l'edició d'enguany el festival ha ampliat pobles col·laboradors i s'ha allargat en el temps. Es va iniciar el passat mes d'abril i clourà el pròxim mes de novembre amb dos concerts de presentació a Barcelona i Tortosa de l'òpera "Ib",  composada pel músic ebrenc i director del festival, Joan  Bagés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.