26.9.17

El Departament d'Agricultura presenta als productors de mol·luscs del delta de l'Ebre un estudi científic sobre la Badia del FangarEl director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, presentarà avui, a les 18 h, a la seu dels serveis territorials del Departament d'Agricultura a les Terres de l'Ebre una jornada en què es donaran a conèixer els resultats d'un estudi científic sobre com afecta la circulació de l'aigua a la producció aqüícola de la Badia del Fangar.

 

A l'acte també hi assistiran el director general dels Serveis Territorials del departament d'Agricultura a Terres de l'Ebre, Ferran Grau, i la directora de l'IRTA de Sant Carles de la Ràpita, Dolors Furones, i comptarà amb la  participació dels membres de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre (FEPROMODEL).  

 

Aquest estudi ha estat encarregat a l'IRTA de Sant Carles de la Ràpita i al Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) pel Departament d'Agricultura a instàncies de la Direcció General de Pesca (DGPAM), amb el suport del Fons Europeu Marítim Pesquer (FEMP).

 

Seran els científics d'aquest dos centres els qui presentaran avui els resultats obtinguts.

 

Aquest treball és la continuació del que ja es va presentar el passat 8 de març de 2017, "Anàlisi de la circulació i renovació de l'aigua a la Badia del Fangar sota condicions presents i futures. Implicacions per a la gestió".

 

Arran d'aquell estudi, la DGPAM va treballar amb els seus autors per dissenyar un seguit d'actuacions que permetessin arribar a assolir la implementació d'un seguiment en profunditat de la Badia del Fangar, que donés eines per a millorar la gestió sostenible de les activitats aqüícoles i pesqueres a aquella Badia. Com a resultat d'aquestes actuacions és va encarregar el treball que avui es presenta, així com un segon estudi, que es presentarà el mes de desembre d'enguany.

 

Totes aquestes actuacions formen part del model de cogestió adaptativa de les badies del delta de l'Ebre que s'està impulsant des de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims a fi de recuperar la producció aqüícola d'aquestes badies, que en els darrers anys ha patit una disminució en les captures de la pesca i el marisqueig, així com en el rendiment de la producció de mol·luscs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.