5.9.17

El Departament d'Agricultura i les organitzacions agràries acorden la nova definició de Zones amb Limitacions Naturals, que haurà d'aprovar Brussel·les


Moment de la reunió del Grup de Treball aquest matí a Barcelona
Moment de la reunió del Grup de Treball aquest matí a Barcelona
Representants del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i de les organitzacions agràries han donat avui el vistiplau a la proposta de nova delimitació de Zones amb Limitacions Naturals a Catalunya que, un cop validada per la Comissió Europea, entrarà en vigor a partir de l'any que ve. Les Zones amb Limitacions Naturals poden optar a ajudes, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural, per a compensar els agricultors pels costos i pèrdues d'ingressos que les dificultats físiques i climàtiques específiques d'aquests zones suposen per a la producció agrària.
 
Aquesta revisió de les actuals Zones amb Limitacions Naturals ve imposada per la Unió Europea a tots els Estats membres. Brussel·les ha establert uns nous criteris i indicadors, que cada Estat i territori ha d'adaptar a la seva realitat específica, i que entraran en vigor la propera campanya.
 
Per tal d'abordar aquesta revisió a Catalunya, el Departament d'Agricultura va constituir el passat mes de febrer un grup de treball, format per l'Administració, Unió de Pagesos, JARC, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, que després de mesos de treball i aportacions avui ha tancat la proposta de nova definició i delimitació de ZLN, que ara haurà de validar Brussel·les.
 
En la reunió d'avui s'ha acordat una proposta de nova delimitació, amb el compromís de revisar-la a partir de l'any 2021 amb dades actualitzades, així com el règim d'ajuts per a un període de transició previst fins al 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.