29.9.17

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà i farà el seguiment del projecte PECT Ebrebiosfera, que impulsa la innovació a les Terres de l’Ebre


El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà i farà el seguiment del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial de la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre (PECT Ebrebiosfera), que proposa l'execució de projectes innovadors en col·laboració amb altres institucions, agents de recerca i innovació i teixit econòmic del territori, cofinançats al 50 per en el marc del programa operatiu Feder Catalunya 2014-2020.

El ple de l'ens comarcal ha acceptat avui la subvenció europea per dur a terme aquesta coordinació i seguiment, i ha aprovat també presentar al·legacions a la resolució provisional de la direcció general d'Administració Local de la Generalitat que redueix la inversió sol·licitada per al PECT Ebrebiosfera. De la despesa elegible de 4.094.373 euros demanada, només s'han acceptat provisionalment projectes que sumen 1.452.253 euros i que optaran al 50 per cent de cofinançament del FEDER.

D'altra banda, el ple del Consell Comarcal ha sol·licitat una subvenció de 377.646,52 euros al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per finançar les accions proposades el 2018 en el projecte Treball a les 7 comarques. L'objectiu d'aquesta iniciativa, coneguda també amb el nom de projecte Baix Ebre Avant, és estimular l'activitat econòmica i generar ocupació a la comarca. Entre les accions que s'hi proposen hi ha la consolidació del dispositiu d'inserció sociolaboral creat enguany, un programa per fomentar el creixement empresarial, un altre per assessorar microempreses i diverses assistències tècniques per promoure el cicloturisme com a destinació turística al Baix Ebre, per fomentar la cooperació territorial en el marc del procés de concertació a la comarca o per implementar polítiques de desenvolupament local, entre d'altres. L'import d'aquest projecte s'eleva a 419.607 euros i la subvenció sol·licitada correspon al 90 per cent del cost.

La Corporació comarcal també ha ratificat la sol·licitud d'una subvenció de 88.000 euros al Servei d'Ocupació de Catalunya per executar el 2018 el programa 30 Plus, que fomentarà la inserció laboral de 20 persones, majors de 30 anys i amb un baix nivell formatiu.

El plenari també ha sol·licitat una altra subvenció de 33.000 euros destinada a finançar la contractació en pràctiques de tres joves, inscrits al programa de Garantia Juvenil.

La Corporació ha aprovat també un manifest de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, i ha fet un minut de silenci. La sessió plenària del mes de setembre ha estat presidida pel president en funcions Daniel Andreu a causa de la baixa per malaltia de l'actual president Enric Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.