18.9.17

Carles Mundó: ‘L’1 d’octubre ens juguem la dignitat i la democràcia’

Aquest matí més de 700 persones han desbordat la plaça del mercat de Tortosa per assistir a l'acte central de campanya d'Esquerra a les Terres de l'Ebre. Impediments d'agenda de darrera hora han impossibilitat la presència anunciada del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó. L'acte, que ha comptat amb la participació del conseller de Justícia, Carles Mundó, els diputats Germà Bel i Ester Capella i la presidenta de la Secció Local de Tortosa, Maria Jesús Viña, s'ha centrat a defensar el dret a votar al referèndum i donar suport als alcaldes que han estat citats a declarar davant la justícia.
 
Entre crits de 'votarem' i 'independència', el conseller Mundó ha recordat que 'votar no és cap delicte, només des de la invenció o la mala fe es pot dir que és un delicte. Les urnes sempre han estat l'expressió de la ciutadania'. En el mateix sentit, ha afegit: 'Rajoy està disposat a carregar-se la democràcia per impedir el referèndum perquè té pànic a una participació massiva' i, per tant, 'l'1 d'octubre també serà la gran moció de censura al govern del PP'. Un govern que 'allò que no pot guanyar a les urnes ho intenta guanyar des dels despatxos o des de les clavegueres de l'Estat i, en canvi, no veiem cap fiscal que ho persegueixi', ha advertit.
 
El conseller ha denunciat la vulneració de drets fonamentals: 'amenaçar i prohibir actes és repressió, i això és incompatible amb un sistema democràtic, deriva que hauria de preocupar els ciutadans espanyols. Ens juguem la dignitat i la democràcia i, per tant, tothom està interpel·lat a participar en l'1 d'octubre'.
 
La diputada Ester Capella, que també ha fet referència a la vulneració de drets com la llibertat d'opinió o de premsa, ha  manifestat que 'els catalans volem votar perquè volem marxar d'un Estat que té les institucions corrompudes i construir  una república justa, lliure, pròspera i feminista'.
 
El diputat de les Cases d'Alcanar, Germà Bel, ha advertit al Govern espanyol que 'el alcaldes no es toquen' i ha afirmat que 'qualsevol persona que vol ser tractat com un ciutadà lliure i no com un súbdit ha de votar perquè no ens mereixem res més que ser persones lliures en un país lliure'.
 
Maria Jesús Viña, que ha presentat l'acte, ha fet una crida als assistents a anar a votar massivament: 'això va de democràcia i de llibertat'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.