8.9.17

Agricultura presenta al sector eines per a millorar la gestió de les dejeccions ramaders, en el marc del projecte Life+ Futur Agrari

La directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Teresa Masjuan, inaugurarà el proper divendres, 15 de setembre, a les 9.30 hores, la jornada de camp 'Resultats del projecte Life+ Futur Agrari. Millora de la gestió del nitrogen a l'agroramaderia catalana', que se celebrarà a Castelló de Farfanya, i que s'inclou dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017, del Departament.

 
'Futur Agrari' és un projecte cofinançat pel Programa LIFE+ de la Unió Europea (UE) que, des del seu inici, el setembre de 2013, ha posat en pràctica tecnologies existents de gestió de la fertilització i tractament de dejeccions ramaderes. L'objectiu és fer arribar al sector aquelles eines existents per a millorar el maneig de fems, purins, gallinasses i altres adobs, així com per a donar pautes per a minimitzar els continguts elevats de nutrients en zones de Catalunya amb una elevada concentració ramadera.
 
En la jornada s'explicarà els resultats obtinguts durant aquests 4 anys d'una forma demostrativa, per la qual cosa s'adreça especialment a agricultors, ramaders i tècnics per tal que siguin coneixedors de les millors tècniques existents i les puguin aplicar en el seu dia a dia.
 
D'altra banda, i també dins del PATT, el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, participarà dissabte, 16 de setembre, a les 10:10 hores, en la presentació de la jornada tècnica 'Oportunitats i experiències per a donar valor afegit a la producció de figa', que se celebra en el recinte firal d'Alguaire en el marc de la seva XI Fira de la Figa d'aquesta localitat lleidatana.
 
I altres jornades del PATT 2017 programades per a la setmana vinent són les següents:
 
RECOMEX. Resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius d'hivern
Calaf, dimecres 13 de setembre de 2017
 
Plagues invasives i emergents als cítrics
Alcanar, dimecres 13 de setembre de 2017
 
Millora de la competitivitat de la ramaderia de cabrum i oví
Manresa, dimecres 13 de setembre de 2017
 
La plantació d'ametllers en regadiu
Vilagrassa, divendres 15 de setembre de 2017
 
Recerca i transferència sobre les varietats tradicionals europees de tomàquet
Castelldefels, dissabte 16 de setembre de 2017
 
Apicultura ecològica: producció de gelea reial
El Brull, diumenge 17 de setembre de 2017
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.