29.8.17

Unió de Pagesos demana a la consellera que reclami al Ministeri un augment de la quota de retirada de fruita i la declaració de la pertorbació del mercat per afrontar la crisi del sector

Unió de Pagesos, juntament amb la resta d'organitzacions agràries, demanarà demà a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en el marc de la Taula Agrària, que reclami al Ministeri d'Agricultura, entre altres mesures urgents, un augment de la quota de retirada de préssec i nectarina per poder afrontar la greu crisi de preus que pateix el sector. El sindicat i la resta d'organitzacions també van decidir, en una reunió mantinguda ahir, mantenir la concentració davant del Ministeri d'Agricultura a Madrid prevista pel 6 de setembre, en protesta per la situació del sector, i davant la manca de resposta de l'administració després de la mobilització conjunta del 25 d'agost a Soses (Segrià).

Cal recordar que el sector considera que la quota mínima de retirada de fruita per part de cooperatives i centrals ha der ser de 40.000 tones, davant de les 20.000 aprovades per la Comissió Europea.

Unió de Pagesos també traslladarà demà a la consellera la necessitat que exigeixi al Ministeri la declaració urgent de la pertorbació del mercat dels préssecs i les nectarines, prevista per l'Organització Comuna de Mercats (OCM), així com l'aplicació de mesures excepcionals financeres per a operacions de retirada addicionals.

Per al sindicat, cal que el sector de la fruita dolça tingui el suport de l'administració per afrontar l'actual crisi de preus i per evitar que aquesta situació es repeteixi durant la pròxima campanya. Unió de Pagesos també reclama la posada en marxa urgent d'un pla d'acció que hauria d'incloure, entre altres mesures, l'estudi d'un pla d'arrencada i abandonament  de determinants conreus per tal de trobar una sortida per als fructicultors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.