22.8.17

Obre al públic la instal·lació de l'artista Robert Lippok al Castell de Miravet


Eufònic

El Castell de Miravet, referent del patrimoni arquitectònic català, acull la instal·lació sonora What is dance?, del polifacètic artista alemany Robert Lippok, en el marc del Festival Eufònic 2017, Arts Sonores i Visuals a les Terres de l'Ebre. Aquest festival enguany se celebra fins al 3 de setembre i, tot i que té com a centre neuràlgic Sant Carles de la Ràpita, intervé en diversos espais culturals i emblemàtics del territori com: Amposta, Tortosa, Miravet, Ulldecona, Alcanar, Vinaròs o d'altres espais naturals.

 

La cita al Castell de Miravet recull a trajectòria de Lippok en l'àmbit de la música experimental i la creació sonora en general. El seu darrer treball What is dance?, és un sorprenent dispositiu mecànico-sonor basat en les tres danses de l'òpera 'La Reina de les Fades' del compositor barroc Herry Purcell, una peça que estableix un diàleg continu entre patrimoni i contemporaneïtat a la capella del castell. La instal·lació, oberta al públic des del passat cap de setmana, es podrà visitar fins el 3 de setembre.

 

El castell de Miravet

El Castell de Miravet és una fortalesa envoltada per una muralla de 25 metres d'alçada que, situada sobre un turó al capdamunt del poble, domina el curs de l'Ebre i les terres del voltant. Aquesta posició estratègica ha fet que s'hi succeïssin els assentaments en diferents èpoques i li ha suposat tenir un paper important en diferents conflictes. Construït inicialment pels musulmans, després de la conquesta d'aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, el castell va ser donat a l'orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició d'aquest orde, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que comporta l'aparició de l'artilleria, però l'aspecte i les estructures que s'han conservat són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s'ha convertit en un dels millors exemples de l'arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.