7/04/2017

Riba-roja acull dissabte una nova creació del Sirga Festival que forma part de l’òpera electroacústica “Ib” de Joan Bagés

El compositor flixanco i director del Sirga Festival, Joan Bagés, està treballant intensament en la composició d'una òpera de música electroacústica titulada "Ib", que s'estrenarà al novembre a Barcelona i a Tortosa. El procés de creació d'aquesta òpera està produint diverses obres col·laterals: "teasers" que són petits avançaments en imatge de l'obra, així com dibuixos, músiques, instal·lacions audiovisuals, vestits... El concert que tindrà lloc aquest dissabte a les 22.30 hores a l'Agrobotiga de Riba-roja oferirà precisament això, alguns dels elements literaris, visuals i sonors que conformen aquesta òpera contemporània.

En el concert d'aquest dissabte hi participaran gairebé tots els artistes que intervenen en la creació d'aquesta òpera: l'escriptor Andreu Carranza i el filòsof Roman Aixendri, que han escrit el llibret de l'òpera i s'encarregaran de llegir dissabte alguns dels seus textos; el compositor Joan Bagés i l'ajudant d'escena i de so Jaume Martínez, que posaran la música electroacústica, i la soprano Cecília Aymí, que cantarà fragments breus de l'òpera.

Joan Bagés ha explicat de la seua obra "Ib" que "és una òpera vista amb els ulls de la creació visual i sonora del segle XXI. Òpera on es revisa el mateix concepte d'òpera; òpera entesa com a espectacle total, espectacle audiovisual i multimèdia on l'experiència immersiva porta a l'espectador a cabussar-se en aquesta experiència sonora/musical i visual. En l'obra es toca un tema universal, la vida i la mort, en el marc incomparable de l'Ebre".

 

ENTRADES

L'entrada al concert és lliure, si bé a la sortida es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari si el concert ha agradat l'espectador. És la modalitat de la taquilla invertida, és a dir, l'espectador paga al final del concert en funció del que li ha agradat l'espectacle. L'objectiu és afavorir la participació de tothom sigui quin sigui el seu poder adquisitiu i la seua situació econòmica.

El Sirga Festival és un festival internacional de música centrat en l'experimentació sonora i la nova creació musical que es desenvolupa a les Terres de l'Ebre. Està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 8 ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). En l'edició d'enguany, el festival, ha ampliat dates i poblacions, s'allargarà del 29 d'abril fins a l'11 de novembre i hi participen un total de 12 pobles i ciutats, ja  que als 8 ajuntaments implicats s'han de sumar Barcelona, Chicago i per primer cop Nova York i París.