7/21/2017

President Puigdemont: "Treballem perquè tots els municipis tinguin accés a la millor sanitat, educació, cultura i oportunitats"


El president saludant treballadors del CAP. Autor: Jordi Bedmar

El president saludant treballadors del CAP. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest migdia durant la inauguració del nou CAP de Roquetes, al Baix Ebre, que des del Govern de la Generalitat treballem "perquè en cadascun dels nostres municipis hi hagi accés a la millor sanitat, a la millor educació, a la millor cultura i a les millors oportunitats per emprendre projectes empresarials o familiars sense que hi hagi la bretxa que encara existeix quan algú decideix fer-ho a la capital de Catalunya o a les Terres de l'Ebre, al Pirineu o a Girona". "Ho fem per la gent, perquè els països són les persones", ha manifestat. El cap de l'Executiu ha estat acompanyat de l'alcalde de Roquetes, Francesc A.Gas; del director territorial de Salut, Ismael Piñas, i del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.

 

En el parlament inaugural del centre, el president ha insistit que"perquè hi hagi equitat, cal que els equipaments, les infraestructures i els professionals siguin els millors". I en aquest context ha emmarcat la construcció i posada en marxa del nou CAP. "A cada servei li correspon la seva infraestructura, el seu equipament i el seu equip de professionals", ha afegit.

 

Pel cap del Govern, la posada en marxa d'equipaments com el de Roquetes demostra "no només de què som capaços, i ho seríem molt més si disposéssim dels recursos, sinó també les prioritats que tenim com a país". "Excel·lim en aquells camps on tenim eines, malgrat que escatimin els recursos", ha insistit.

 

Finalment, Carles Puigdemont ha volgut fer un "agraïment als qui han fet possible l'equipament, que en un període de crisi devastadora han hagut de prendre decisions molt difícils que han tingut conseqüències". I ha traslladat també un "reconeixement especial" als professionals, "per haver tingut una paciència proverbial per aguantar i per ajudar-nos a aguantar en un període tan difícil". "Sense l'esforç dels professionals avui no podríem fer res".


Abans d'inaugurar el centre el president ha fet una visita institucional a l'Ajuntament, acompanyat de l'alcalde i d'altres responsables municipals.

 

El nou CAP

 

El nou Centre d'Assistència Primària, amb una superfície de 3.317 metres quadrats, s'ha aixecat en una àrea de creixement urbà, al límit del terme municipal de Roquetes amb Tortosa. Compta amb consultes assistencials, una aula d'educació sanitària, una àrea d'atenció urgent i la base comarcal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), entre d'altres.

 

Al CAP de Roquetes s'ha ubicat la nova base del SEM, un espai que millora les condicions dels professionals i que compta amb una zona d'aparcament. Les Terres de l'Ebre són un territori extens, amb una població dispersa arreu de 3.308 km2 del territori i amb hospitals de referència allunyats dels nuclis de població. El Sistema d'Emergències Mèdiques facilita l'accés de tots els ciutadans al sistema sanitari. En el que portem d'any, el SEM ha mobilitzat les seves unitats en 11.701 ocasions arreu de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre per atendre patologies amb Transport Sanitari Urgent, un 5% més que en el mateix període del 2016.