7/31/2017

La majoria d’alcaldes del Baix Ebre, a favor de l’acord entre el Departament de Territori i el Ministeri de Foment per descongestionar l’N-340

La majoria d'alcaldes del Baix Ebre ha valorat com a positiu l'acord entre el Departament de Territori de la Generalitat i el Ministeri de Foment per descongestionar el trànsit a la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre. Aquest acord ha estat exposat avui a la reunió que ha fet Consell d'Alcaldes del Baix Ebre. El president del Consell Comarcal, Enric Roig, ha remarcat que l'acord va més enllà de les demandes sol·licitades inicialment, però que no obstant això "la nostra posició favorable no significa cap renúncia a les inversions en infraestructures que cal fer a les Terres de l'Ebre com la finalització de l'autovia A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i la Jana o la construcció d'un tercer carril a l'AP-7", ha afegit.

En concret, l'acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment estableix la gratuïtat dels peatges de l'autopista AP-7 per als conductors de cotxes que en un mateix dia facin un trajecte d'anada i tornada entre Vilafranca Sud i Ulldecona. Els camions no podran circular per l'N-340 entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant i hauran de desviar-se per l'autopista a canvi d'una bonificació d'un 42,5% en els peatges, percentatge que s'eleva al 50 per cent per als trajectes exclusius de Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona.

En la mateixa sessió els alcaldes ha rebut una àmplia informació sobre el plec de clàusules tècniques per a la contractació del nou servei de recollida de residus a la comarca del Baix Ebre i Montsià, que es preveu aprovar el mes de setembre.