7/18/2017

La Busca de Tortosa participa a la Festa del Renaixement de Tortosa per sisè any consecutiu


Per sisè any consecutiu l'Associació La Busca de Tortosa tornarà a participar amb les seves activitats a la Festa del Renaixement en tant en quant es tracta d'una associació que vetlla per la promoció cultural, la recerca històrica i la promoció de l'època del Renaixement. Un objectiu que se suma a la voluntat d'indagar en la part més històrica de la Festa per incrementar el seu rigor a través de jocs com el de l'oca o qui s'ha menjat la saboga, basat en el Quixot, o de personatges històrics com el notari Gil de Federic o el mag Dalmau "lo tortosí".

Durant els dies de la Festa, i tal com s'ha fet els darrers anys,  es podrà visitar la Casa Gil de Federic, engalanada per a l'ocasió, amb els Ambients del XVI, que recreen la notaria amb la nissaga Gil de Federic amb el seu arbre genealògic; l'espai de la música, amb una petita mostra d'instruments de l'època cedits pel mestre Rossend Aymí, i un espai expositiu relacionat amb la ciutat del segle XVI amb l'exposició: Grups socials i espai urbà a la Tortosa del segle XVI fruit del col·loqui del mestre i historiador Pere Audí i Ferrer. Així mateix es podrà gaudir de les actuacions del mag Dalmau "lo Tortosí",  un dels il·lusionistes més importants del segle XVI a Europa.

Aquest any la Busca comptarà amb la presència i participació, el dissabte, del secretari d'Indústria, Comerç i Turisme de l'executiva federal del PSOE i alcalde de Viladecans, Carles Ruíz, que visitarà la Festa, sumant-se així a altres personalitats com Miquel Iceta o Meritxell Batet que van passar per la Busca en edicions anteriors. Com la resta d'anys, la tarda de dissabte hi haurà una compareixença davant dels mitjans al voltant de les 18 h al local de la Busca (oportunament enviarem la convocatòria amb els detalls).

La iniciativa de la Busca forma part d'una manera d'entendre la participació que treballa  per la ciutat des de tots els àmbits i des de qualsevol organització social, política, cultural. Gràcies a aquestes accions la Busca ha participat a altres recreacions històriques europees com la Festa de Le Puy en Velay, o al Mercat Renaixentista de Thiene, a Itàlia, on ha participat amb el joc de l'oca dos anys seguits.

La Casa Gil de Federic es troba situada al carrer Gil de Federic de Tortosa. Estarà oberta al públic durant tots els dies de la Festa. Podeu consultar tota la programació i informació diària en aquest bloc:http://labuscadetortosa.blogspot.com.es/. Durant aquest dies es podran recollir butlletes per a aquelles persones que estiguin interessades en rebre informació o participar en les activitats que organitza la Busca.