7/13/2017

Jornada tècnica d’enoturisme sobre la Ruta del Vi de la Terra Alta

Jornada rècnica d'enoturisme sobre la Ruta del Vi de la Terra Alta

Sota el títol "La Ruta del Vi de la Terra Alta. Una aposta estratègica feta realitat", el dilluns 17 de juliol se celebrarà al Celler Cooperatiu de Gandesa una Jornada tècnica d'enoturisme dirigida a professionals del sector del vi i a agents turístics de la zona.

L'objectiu de la jornada és donar a conèixer altres iniciatives de dinamització enoturística i veure com donar sortida a la comercialització a través de nous productes i activitats col·lectives.

La Jornada s'estructurarà en tres grans apartats:

Benvinguda i introducció de la Jornada, a càrrec de Carles Luz i Muñoz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta; Joan Arrufí, president de la denominació d'origen (DO) Terra Alta, i Jaume Martí, membre impulsor de la taula enoturística Ruta del Vi de la Terra Alta.

Sessió tècnica, que inclourà una primera presentació de les accions d'enoturisme de les Terres de l'Ebre per part d'Albert Folch, adjunt a la Gerència del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre, i una segona explicant el nou material de promoció de la Ruta del Vi de la Terra Alta, a càrrec de Josep Capellà, de DCB Turisme, i David Esteller, de Tourislab.

Presentació d'experiències. S'explicarà, d'una banda, el cas d'èxit de la iniciativa "VIVID, el mes de l'enoturisme a la Costa Brava", a càrrec de Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme de la Costa Brava de Girona, seguit d'una ponència sobre "La comercialització de l'enoturisme a la Terra Alta als mercat turístics", a càrrec de Mariana Mier, de l'agència Winenium. Finalment, Josep Serra del celler "la Vinyeta", de la DO Empordà, explicarà la seva aposta per l'enoturisme. Aquest celler és guanyador del Premi d'Enoturisme 2017 atorgat per l'Agència Catalana de Turisme.

Per acabar, s'obrirà un espai de debat amb els assistents.

La jornada s'emmarca dins de les accions del programa del Consell Comarcal de la Terra Alta, Terra Alta+, finançat pel SOC, una iniciativa que pretén impulsar la creació de productes turístics innovadors i competitius que permetin una major visibilitat de la contrada als mercats.

D'aquesta manera, es vol posar a disposició de les diverses plataformes de comunicació i comercialització els productes i experiències que ofereixen les empreses de la zona, amb l'objectiu de diversificar els mercats turístics que ens visiten i donar noves oportunitats a les empreses d'augmentar l'ocupació turística i l'activitat laboral a la comarca.

Pel que fa al sector del vi, conjuntament amb la DO Terra Alta, s'ha treballat en el disseny d'experiències d'enoturisme i en la creació d'una Ruta del Vi que de forma col·lectiva aconsegueixi nodrir de més identitat l'oferta dels cellers.

Així, al 2016, es va fer una acció en la què van participar 22 empreses. Es van preparar 19 propostes de visites a cellers i 17 activitats singulars classificades en les següents temàtiques: enoturisme premium, enoturisme entre vinyes, enoturisme cultural, enoturisme gastronòmic, enoturisme familiar, enoturisme actiu i festes. També es va dissenyar una estratègia de promoció i comercialització dels productes d'enoturisme.

Al 2017 s'està avançant en la creació d'una Taula enoturística de la Ruta del Vi de la Terra Alta que s'encarregui de vetllar pel futur de l'enoturisme al territori.