7/07/2017

Enric Roig és elegit nou president del Consell Comarcal del Baix Ebre en compliment de l’acord de govern establert entre ERC i PSC

El socialista Enric Roig ha estat elegit avui president del Consell Comarcal del Baix Ebre en substitució de Daniel Andreu. El relleu s'ha fet en sessió plenària extraordinària i en compliment de l'acord establert el 2015 entre ERC i PSC per formar el govern comarcal. Roig ha comptat amb els vots dels consellers republicans i socialistes, mentre que el grup de CiU ha votat el seu candidat Kilian Franch i els representants del PP i Entesa han votat en blanc.

Un cop proclamat president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha remarcat que el relleu en la presidència de la institució és la refermança de l'acord de govern establert el 2015 entre ERC i PSC per treballar pel Baix Ebre. "Un pacte entre partits d'esquerres, tàcit i no escrit però, per damunt de tot, un pacte entre persones". Roig ha recordat que en aquest dos anys de govern s'han superat àmpliament els objectius que s'havien marcat en l'impuls de polítiques socials, en l'atenció a les persones, en la creació d'ocupació, en la promoció i activació econòmica, en el turisme sostenible i en la política institucional. I, en aquest moment del discurs, ha obsequiat un llapis de fuster a l'anterior president Daniel Andreu, com a símbol de "renovació del nostre pacte no escrit" i per "continuar dibuixant junts el futur del Baix Ebre".

El president electe ha renovat el compromís amb un projecte de comarca centrat en les persones i ha apel·lat a continuar fent política "amb diàleg, amb consens i tendint ponts". Enric Roig ha encoratjat la Corporació Comarcal a dedicar tots els esforços per ajudar la ciutadania del Baix Ebre que més ha patit les retallades i la crisi econòmica. "La nostra feina és acompanyar-los en el seu camí diari cap a un futur millor, perquè és just i necessari que tothom tingui la seua oportunitat", ha dit.

El nou president comarcal ha explicat que els objectius del govern comarcal en els dos anys que resten de mandat seran establir l'acord de concertació territorial pel desenvolupament econòmic i ocupació, desplegar el Servei d'Intervenció Socioeducativa, continuar l'aposta pel cicloturisme i la Via Verda amb l'obertura de l'antic traçat del Carrilet de Tortosa a la Cava, posar en marxa la planta de transferència d'envasos lleugers a l'Aldea, i continuar l'aposta per les borses de treball per regular la contractació de personal, entre d'altres.

Roig ha indicat que el Consell Comarcal continuarà dedicant tots els esforços en acompanyar els ajuntaments i EMD´s del Baix Ebre i, en aquest sentit, ha destacat que "som una institució oberta al territori i continuarem apostant pel Consell d'Alcaldes com l'eina de consens que ens ha de permetre treballar conjuntament en els temes que més ens preocupen com són les infraestructures i la defensa del riu Ebre".

La primera resolució del nou president ha estat el nomenament dels vicepresidents de la institució que són per ordre en què es relacionen: Daniel Andreu, Josep Felip Monclús, José Emilio Bertomeu, Ferran Cid, Josep Mas i Roger Avinyó.

Tortosa (el Baix Ebre), a 7 de juliol de 2017