7/10/2017

Els alumnes de l’Escola d’arts i disseny de Móra la Nova converteixen l’edifici de l’antiga cooperativa municipal en un gran espai d’art

L'Escola municipal d'arts plàstiques i disseny de Móra la Nova ha convertit l'antiga cooperativa de la població en un gran espai d'art gràcies a una exposició col·lectiva dels seus alumnes que ha servit de cloenda del curs 2016-2017. Des del centre expliquen que "en aquesta mostra titulada Cooperacions, l'espai ha estat el fil conductor de les instal·lacions exposades. Els  alumnes han tingut molt en compte la bellesa industrial, el color i l'atmosfera d'un edifici llargament abandonat, la seva curiosa distribució... i han volgut representar elements propis de l'edifici o de  la seva  activitat".

La instal·lació que millor representa la cooperativa és així l'obra col·lectiva, la més gran de la mostra amb 6x4 metres. S'hi poden observar unes cintes molt llargues que cauen des del sostre, culminant en 90 dibuixos  de l'alumnat i amb uns colors propers als colors de l'oli, del vi o de  la terra que omplen de ritme el recinte. La resta de peces és un recorregut per la  tècnica ceràmica, l'art de l'esmalt, la pintura, el dibuix i l'escultura aplicats en peces variades on els  alumnes combinen concepte i tècnica. Segons ha explicat la directora Rosa Pere "hi ha treballs dels alumnes actuals però també d'exalumnes que hem considerat que s'hi adeien molt amb l'espai i per això els hem recuperat". S'hi poden trobar peces en carbonet i tinta, en corda seca, en pedra, en esmalts, pintura acompanyada d'unes lletres amb una vuitantena d'autoretrats o 'selfies' de pintors de renom, bustos en refractari ceràmica... Fins a un total de 16 instal·lacions diferents.

La mostra es va inaugurar divendres amb l'assistència de tot el claustre de l'Escola i dels regidors de l'Ajuntament, així com van assistir alcaldes d'altres poblacions veïnes i la Presidenta del Consell Comarcal. En els seus parlaments l'alcalde, Francesc X. Moliné, va donar l'enhorabona a la iniciativa de recuperar un nou espai per a l'art, mentre que la directora de l'Escola, que ocupa el càrrec des d'aquest curs, a més d'agrair i de destacar la feina feta tant pels anteriors directors com per l'alumnat i professorat, va remarcar el fet que l'escola moranovenca és l'única de Catalunya que ofereix cicles formatius d'esmaltatge i l'única de la demarcació que n'ofereix de ceràmica.

La mostra s'ha pogut admirar aquest cap de setmana i es podrà tornar a visitar en el marc de les Festes Majors d'enguany, els dies 5, 6 i 7 d'agost de les 19 a les 21 hores.