7/24/2017

El Sirga Festival tanca amb bona música fins al setembreEl Sirga Festival ha tancat aquest cap de setmana a Flix els seus 9 dies de màxima activitat. Hi ha hagut  actuacions tan potents com la de la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, que també van dirigir al llarg de la setmana passada una masterclasse; la de Morphosis Ensemble; la d'Ivan Ferrer-Orozco o la de Primoz Sucik, que van protagonitzar la segona masterclasse del festival d'enguany. El director del festival Joan Bagés ha afirmat que "tenim un públic fidel que ens acompanya a cada actuació. També hem vist com, any rere any, és un grup més important de gent el que s'interessa per aquesta música".

El Sirga Festival estarà en stand-by fins al setembre (si bé resta pendent de data el concert de Miravet) quan continuarà el seus concerts a Ginestar el dia 22, amb la instal·lació visual-sonora de l'artista iraniana Azadeh Nilchiani i presentació literària i musical de la compositora i arquitecta Anna Bofill, i al centre d'art Lo Pati d'Amposta el dia 23, amb un concert la mallorquina PLACA BASE de saxo i electrònica a càrrec els saxofonistes: Beatriz Tirado i Tomás Alonso. Obres de J. Magrané,  M. Garcia Victòria,  M. Malondra,  J. Bagés i Rubí, O. Rumbau, X. Gelabert.

El Sirga tancarà les portes de l'edició d'enguany al novembre amb una de les seves novetats més destacades: la presentació de l'Òpera de música electroacústica "Ib" del músic, compositor i director del Sirga Festival, Joan Bagés. El dia 4 es tocarà a Barcelona, a l'Ateneu Barcelonès, i el dia 11 al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa, totes dues actuacions amb el grup Morphosis Ensemble. En aquest projecte participen també l'escriptor Andreu Carranza, l'artista Roman Aixendri, la directora d'escena Mirea Andreu i l'ajudant d'escena Jaume Martínez a més de la soprano Cecilia Aymí i del tenor Roger Padullés.

Cal recordar que aquesta quarta edició del Sirga Festival ha servit als organitzadors per a dilatar-lo en el temps i per a ampliar-lo geogràficament. Així, el festival ha realitzat concerts des del passat mes d'abril i els allargarà fins al pròxim mes de novembre, amb la participació de 12 poblacions diferents entre les quals, per primer cop, Nova York i París.

El Sirga Festival és un festival internacional de música centrat en l'experimentació sonora i la nova creació musical que es desenvolupa a les Terres de l'Ebre i que propicia el diàleg entre el patrimoni històrico-cultural, el paisatge i la creació artística. Està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 8 ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa).