7/10/2017

El president de la Generalitat lliura els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i distingeix els establiments comercials centenaris

 Dels 35 guardons a Establiments Centenaris lliurats enguany, 5 han estat per a comerços de Terres de l'Ebre. Concretament,  Calçats Vidiella, de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre); el Molí d'Oli Rafeló, del Perelló (Baix Ebre); i la Pastisseria Raga, d'Ulldecona (Montsià), han estat distingits dins la categoria d'establiments amb cent anys
 
El llistat es completa amb el Forn de Pa Casola i Farmàcia Puig, d'Ulldecona (Montsià), que han rebut la distinció en categoria especial pels seus 150 anys d'història
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, lliura els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya. Els Premis, que arriben enguany a la seva dissetena edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat. També s'ha reconegut als establiments comercials amb més de cent anys d'antiguitat i activitat ininterrompuda al servei del comerç. L'acte es fa aquest vespre al Palau de la Generalitat, i compta també amb la presència de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Miquel Rodríguez.
 
Els guardons i els guardonats són els següents:
 
Premi a la Iniciativa Empresarial: aquesta categoria s'atorga a la iniciativa més innovadora del comerç urbà que comporti, entre d'altres, la incorporació d'un nou concepte de fórmula comercial. Ha estat guardonat:
 

Amadeu Barbany Grau, per la botiga Dracs, una "concept-store" de productes de disseny, artesania i proximitat, escollits entre aquells que presenten un valor més enllà de la simple mercaderia.


Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial: reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori.  Han estat guardonats (ex aequo):
 

Associació de Comerciants, Professionals i Empreses de Serveis de Granollers Centre (Gran Centre Granollers), per la campanya "Jo t'estimo +".

Unió de Botiguers de Mataró,  per la campanya "Mataró en Viu".


Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Sectorial: aquesta categoria distingeix els projectes dels sectors que suposin millores en els serveis al client i que impliquin l'increment de la rendibilitat de les empreses associades. Han estat guardonats (ex aequo):
 

Base Detall Sport, SA, pel desenvolupament de la seva botiga online.
El Gremi de Flequers de les Comarques Gironines, pel projecte "És farina de Girona".

 
Premi a la Millor Gestió Pública: que reconeix els ajuntaments o d'altres ens públics, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç ha estat guardonat:
 

Ajuntament de Ripollet (Vallès Occidental), per la campanya de Nadal i de responsabilitat social "El Bosc solidari".

 
D'altra banda, la Generalitat també ha reconegut avui la trajectòria de persones, empreses i entitats, per la seva dedicació, capacitat d'innovació i emprenedoria i la seva contribució al prestigi del sector a Catalunya. Concretament, ha reconegut la tasca de Benito García Débora, propietari de Benito Sports, empresa formada per 10 botigues especialitzades en la venda d'articles esportius, per l'impuls de la cooperació a través d'entitats com ANCECO i COMERTIA. També ha estat distingit Vicenç Gasca i Grau, per la seva tasca en defensa del comerç de proximitat, a través de l'associació Sant Antoni Centre Comercial i la Fundació Barcelona Comerç; i Artemi Nolla Furriol,  fundador i director general d'AN Grup, un dels principals grups de restauració del país, per la seva visió de futur en apostar per nous formats d'establiment.
 

Premis de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris

La Generalitat de Catalunya ha distingit un total de 17 establiments centenaris per la seva trajectòria de més de cent anys de servei al comerç. Així mateix, s'ha reconegut la història de 18 establiments comercials amb més de cent-cinquanta anys d'activitat.
 
Establiments comercials amb cent anys

·         Alfons Panadès, de Vic (Osona)
·         Cal Figuerosa, de Barbens (Pla d'Urgell)
·         Calçats Vidiella, de Mora d'Ebre (Ribera d'Ebre)
·         Embijoc, SL, de Reus (Baix Camp)
·         Ferreteria Can Jombo, de Sant Hilari (La Selva)
·         Forn Baltà, de Barcelona (Barcelonès)
·         Forn Esplugues, de Barcelona (Barcelonès)
·         Forn de Can Tur, de Barcelona (Barcelonès)
·         Forn de Pa Giraut, de Barcelona (Barcelonès)
·         Forn La Valenciana, de Barcelona (Barcelonès)
·         Forn de Pa Pastisseria Figueras, de Banyoles (Pla de l'Estany)
·         Forn i Pastisseria Corbalan, de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental)
·         Merceria Castany, de Mataró (Maresme)
·         Molí d'Oli Rafeló, del Perelló (Baix Ebre)
·         Oliver Òptics, de Barcelona (Barcelonès)
·         Pastisseria Raga, d'Ulldecona (Montsià)
·         Pastisseria Fidel Serra, d'Igualada (Anoia)
 
Establiments comercials de més cent-cinquanta anys
 
·         Can Burguet, de Blanes (La Selva)
·         Carnisseria Roca, de Ventalló (Alt Empordà)
·         Can Nogué, de Vic (Osona)
·         Casa Climens, de Cardona (Bages)
·         Cereria Masjuan, de Mataró (Maresme)
·         Farmàcia M. Sala, de Cardona (Bages)
·         Ferreteria Furriols, de Vic (Osona)
·         Fill de J. Callol i Serrats, SL, de l'Escala (Alt Empordà)
·         Forn de Pa ca la Xata, de Capellades (Anoia)
·         Forn de Pa Casola, d'Ulldecona (Montsià)
·         Forn de Pa Cal Boix, de Santpedor (Bages)
·         Farmàcia Franquesa, de Barcelona (Barcelonès)
·         Farmàcia Puig, d'Ulldecona (Montsià)
·         Ferreteria Paloma, de Terrassa (Vallès Occidental)
·         Jorquera Pianos, de Barcelona (Barcelonès)
·         Josep Sans Aragonès, de Vila-seca (Tarragonès)
·         Pastes Sanmartí, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
·         Torrente Tecno Industrial, de Barcelona (Barcelonès)